AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen supertilaus tulee jo ensi vuonna – Yhdellä maksulla saat elokuvat, sarjat, musiikin ja uutiset

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 14.11.2019 17:14 Kommentteja (1)

Applen supertilaus tulee jo ensi vuonna – Yhdellä maksulla saat elokuvat, sarjat, musiikin ja uutiset

Apple aikoo julkaista jo ensi vuonna uuden palvelupaketin, jonka hankkimalla asiakas saa yhdellä kuukausimaksulla itselleen pääsyn Apple Music -suoratoistopalveluun, Apple News -uutispalveluun sekä hiljattain lanseerattuun Apple TV+ -suoratoistopalveluun. Jo aiemmin on uutisoitu, että Apple suunnittelisi tällaista yhdistelmätilausta.
Uutispalvelu Apple Newsin ja Apple Musicin kuukausimaksut ovat 9,99 dollaria, kun taas Apple TV+:n katseluoikeus maksaa 4,99 dollaria. Yhteensä näiden kolmen palvelun hankkiminen erikseen maksaa kuukaudessa siis 24,97 dollaria. Jotta uusi yhdistelmätilaus olisi houkutteleva, pitäisi sen luonnollisesti maksaa tätä vähemmän. Bloomberg ei maininnut uutisessaan millaista hinnoittelumallia Apple on suunnitellut.

Kuluttajia yhdistelmätilaus varmasti kiinnostaa, mutta Applen tulisi ratkaista kysymys dollareiden jakaantumisesta eri palveluiden sisältöjen tuottajille. Jäisivätkö esimerkiksi uutisia tuottavat mediat ilman rahaa, mikäli tilaaja käyttää aikansa pääasiassa TV-sarjojen katseluun ja lukee uutisia vain satunnaisesti. Jotkut julkaisijat ovat jo kritisoineet Apple News+:n tuottoja heikommiksi kuin alun perin kuviteltiin.
Apple tarjoaa kuluttajille myös kuukausimaksullisia Arcade-pelipalvelua ja iCloud-tallennuspalvelua. Nämä palvelut eivät ilmeisesti tule kuulumaan suunniteltuun yhdistelmätilaukseen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

114.11.2019 18:25

Apple voisi kehittää CaaS -palvelun, Computing as a Service, johon sisältyisi myös hardware eli sopiva tietokone. Nimeksi vaikka Apple Prime.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto