Steamiltä tulee pilvipelipalvelu? Haastaa Google Stadian ja xCloudin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.11.2019 06:21

Steamiltä tulee pilvipelipalvelu? Haastaa Google Stadian ja xCloudin Pelijätti Valve ei aio jäädä sivustaseuraajaksi kun muut teknologiajätit investoivat isolla kädellä uusiin pilvipelipalveluihin. Steamin palveluiden koodimuutoksia aktiivisesti seuraava Twitter-tili Steam Database on paljastanut uusista koodilisäyksistä Steamin verkkopalveluun, mitkä kielivät Valven olevan kehittämässä omaa pilvipelipalvelua.
Palvelusta ei tiedetä tällä hetkellä oikeastaan mitään muut kuin se, että hanketta työstetään nimellä Steam Cloud Gaming. Hankkeen tarkemmat yksityiskohdat voivat olla siis melkeinpä mitä vain, mutta nimen perusteella Valve olisi kehittämässä kilpailijaa Google Stadialle tai Microsoftin xCloudille.

Steam Databasen haaviin jääneellä sivulla yhteistyökumppaneita pyydetään hyväksymään Steam Cloud Gaming -sopimusliite. Tämä voisi viitata siihen, että kyseessä on tavanomaista ominaisuuspäivitystä isompi hanke, jonka eteenpäin viemiseen Valve tarvitsee pelikehittäjien tukea.

Suoratoistopelaamiseen Valve on jo panostanut Steamin kautta muun muassa Steam Remote Play-,Steam Link- ja Steam Link Anywhere -palveluilla. Kaikissa näissä pelaajan pitää kuitenkin käyttää omaa tietokonetta palvelimena.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft hylkää lopullisesti vanhan selaimensa – Uusi Edge ilmestyi Windows Updateen Microsoft hylkää lopullisesti vanhan selaimensa – Uusi Edge ilmestyi Windows Updateen (4.6.2020 06:02)
Microsoft on edennyt Edge-verkkoselaimensa uudistamisprosessissa siihen vaiheeseen, että on aika saada se Pertti Peruskäyttäjän ulottuville. Ohjelmistojätti ilmoitti muutama vuosi sitten, että ....
1 kommentti
Ultra-malli saapuu sittenkin myös Galaxy Notesta Ultra-malli saapuu sittenkin myös Galaxy Notesta (3.6.2020 20:42)
Huhut ovat viimeaikoina kertoneet, että Galaxy S20 -malliston Ultra-huippuversio jäisi kenties ainoaksi Ultra-malliksi tänä vuonna. Tähän viittasi myös kiinalaisvuoto josta kerroimme aiemmin, ....
Zoomiin tulossa salaus – Ilmaiskäyttäjille ei ole kuitenkaan luvassa suojaa Zoomiin tulossa salaus – Ilmaiskäyttäjille ei ole kuitenkaan luvassa suojaa (3.6.2020 19:30)
Koronapandemian voimalla maailman tietoisuuteen noussut videopuhelupalvelu Zoom on ilmoittanut lisäävänsä puheluihin end-to-end-salauksen. Valitettavasti parannettu salaus tulee vain maksaville käyttäjille. ....
Neste avasi Euroopan ensimmäisen RFID-teknologiaan perustuvan Easy Deli -automaattikaupan Helsinkiin - ostokset voidaan skannata suoraan ostoskassin läpi Neste avasi Euroopan ensimmäisen RFID-teknologiaan perustuvan Easy Deli -automaattikaupan Helsinkiin - ostokset voidaan skannata suoraan ostoskassin läpi (3.6.2020 18:44)
Neste avaa 3.6.2020 uudenlaisen automatisoidun Easy Deli -kaupan Helsingin keskustaan. Ostoksien tekemisessä hyödynnetään Nordic ID:n Suomessa kehittämää RFID-teknologiaa, joka skannaa asiakkaan ....
2 kommenttia
Yhdysvaltain mellakoissa varastetut iPhonet eivät toimi – laite varoittaa: tätä seurataan Yhdysvaltain mellakoissa varastetut iPhonet eivät toimi – laite varoittaa: "tätä seurataan" (3.6.2020 18:43)
Yhdysvalloissa Minnesotan osavaltion Minneapoliksen kaupungissa viime viikolla poliisin käsittelyssä kuolleen George Floydin seurauksena useimmissa suuremmissa kaupungeissa on järjestetty protesteja ....

Uutisarkisto