Kaliforniassa muhii asuntokriisi – Apple lahjoittaa 2,5 miljardia dollaria sen hoitoon

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 5.11.2019 06:13

Kaliforniassa muhii asuntokriisi – Apple lahjoittaa 2,5 miljardia dollaria sen hoitoon Kalifornian asuntomarkkinat ovat käyneet teknologiateollisuuden nousun myötä niin kuumina, että tavallisilla ihmisillä alkaa olla ongelmia asunnon hankkimisen kanssa. Näin on varsinkin jos työpaikka sattuu olemaan joltakin perinteisemmältä alalta, jossa palkat eivät ole niin suuria kuin teknologiasektorilla.
Kalifornian asuntomarkkinoita ovat kuumentaneet teknologiayhtiöiden suuri rekrytointitarve, mikä on näkynyt myös työntekijöiden palkoissa. Hyvin tienaavat insinöörit ovat valmiita maksamaan asunnosta, joka sopii sijainniltaan mahdollisimman hyvin omaan ja perheen käyttöön. Tämä on nostanut asuntojen hintoja alueella. Lisäksi edullisten vuokra-asuntojen markkinaa on kaventanut Airbnb-vuokravälityksen yleistyminen: asunnon omistaja tienaa lyhyillä vuokrauksilla paremmin kuin pitkäaikaisilla vuokralaisilla.

Paikailliset ovat pitkään syyttäneet teknologiasektoria tilanteesta ja alan suurimmat yhtiöt ovat ottaneet asiasta kopin. Facebook on lahjoittanut miljardi dollaria asunto-ongelman helpottamiseen, kuten on myös Google. Nyt Apple kertoo olevansa valmis tarjoamaan 2,5 miljardia dollaria Kalifornian asuntopulan hoitamiseen. Apple aikoo suunnata ison osan summasta edullisten asuntojen tuotantoon, minkä lisäksi se lahjoittaa miljardi dollaria ensiasunnon ostajille tarkoitettuun tukirahastoon.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi? Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi? (22.11.2019 13:13)
Star Wars -sarja Mandalorian on saatavilla ainoastaan Disney+ -palvelusta - ja Disney+ -palvelua ei saa kuin muutamaan maahan. Joten piratismi rehottaa.
Tesla paljasti himoitun Cybertruckin - Katso videolta miten esitys meni pieleen Tesla paljasti himoitun Cybertruckin - Katso videolta miten esitys meni pieleen (22.11.2019 10:10)
Tesla on paljastanut viime keväästä lähtien hypetetyn lava-auton. Toimitusjohtaja Elon Muskin lupausten mukaisesti pick up -auto noudattaa melko futuristista tyyliä -- joku voisi jopa sanoa, ....
Trump pyysi Applea osallistumaan 5G-verkkojen rakentamiseen – Applella ei ole kuitenkaan lainkaan omaa verkkoa Trump pyysi Applea osallistumaan 5G-verkkojen rakentamiseen – Applella ei ole kuitenkaan lainkaan omaa verkkoa (22.11.2019 06:20)
Trumpin vierailu Applen Mac Pro -tehtaalla Teksasissa on poikinut muutamia sammakoita Yhdysvaltojen presidentin suusta. Ensin hän kertoi avanneensa vierailullaan tehtaan, vaikka se on ollut ....
Apple sai tarpeekseen bugeista – Käyttää iOS 14:n kohdalla uutta toimintamallia Apple sai tarpeekseen bugeista – Käyttää iOS 14:n kohdalla uutta toimintamallia (22.11.2019 05:59)
Kulunut syksy ei ollut Applen ohjelmistokehittäjille kovin hyvä, sillä iOS 13 -käyttöjärjestelmää riivasivat suuri määrä erilaisia bugeja. Käyttöjärjestelmä julkaistiin selkeästi keskeneräisenä, ....
Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa (21.11.2019 11:19)
iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti tai pelkästään Roomba e5 -pölynimurirobotti julkaistiin Roomban toimesta vuonna 2018. Tämän kyseisen mallin suositushinta on sellainen 400 euroa, mutta ....

Uutisarkisto