AfterDawn: IT-alan uutiset

Elisa aloitti 5G Kotinetin markkinoinnin – Vaihtoehto kuituyhteydelle

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 5.11.2019 19:00

Elisa aloitti 5G Kotinetin markkinoinnin – Vaihtoehto kuituyhteydelle

Elisa on aloittanut kiinteästi asennettavan 5G-laajakaistapalvelun myynnin Suomessa. Aikaisempia 3G- ja 4G-liittymiä myytiin koteihin "mokkuloiden" tai nettitikkujen muodossa, mutta 5G:n tapauksessa on tarkoitus luoda vaihtoehto kiinteille kuituyhteyksille, mikä vaatii hieman järeämpiä asennuksia.
Elisan markkinoina 5G Kotinetti vaatii toimiakseen talon ulkoseinään asennettavan ulkoreitittimen, josta on suora yhteys talon sisällä olevaan WLAN-vahvistimeen. Ajatuksena on, että 5G:n mahdollistamalla langattomuudella vältytään kalliilta kuituyhteysasennuksilta ja maakaivuutöiltä, jolloin nopea ja vakaa netti saadaan toteutettua kokonaisuutena edullisesti.

5G Kotinetti on ajateltu soveltuvan tapauksiin, jossa kiinteän kuituyhteyden toteuttaminen on liian kallista. Palvelun edellytyksenä kuitenkin on, että alueella on Elisan 5G-verkon peitto. Kovin monessa paikkaa se ei vielä kuulu, minkä takia 5G Kotinettiä tarjotaan vain Turussa ja pääkaupunkiseudulla.
Aiheeseen liittyvää:
Eikö kotiisi saa kuituyhteyttä? DNA tuo taatulla nopeudella varustetun kuidun korvaajan markkinoille.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto