AfterDawn: IT-alan uutiset

Välitätkö yksityisyydestä? Uusi Firefox kannattaa ladata

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 23.10.2019 06:06

Välitätkö yksityisyydestä? Uusi Firefox kannattaa ladata

Mozilla on julkaissut Firefoxista uuden version, jossa on kiinnitetty uuden strategian mukaisesti paljon huomiota yksityisyydensuojaan. Uudessa Firefox 70.0:ssa on esimerkiksi päivitetty Enhanced Tracking Protection -suojaus (ETP), joka estää esimerkiksi seurannan verkkosivuilta löytyvillä some-liitännäisillä.
Some-jäljityksen estämisen lisäksi Firefoxiin on integroitu Mozillan muista ohjelmistohankkeista tuttuja toimintoja. Esimerkiksi Firefox Lockwise -turvasovelluksesta on tuotu automaattinen tietomurtovaroitin, joka kertoo käyttäjälle mikäli hänen tietonsa ovat vuotaneet jonkin uuden tietomurron yhteydessä. Lisäksi selaimesta löytyy valmiina kompleksisten salasanojen generaattori.

Firefoxin taustatekniikkaa on niin ikään viilattu nopeammaksi ja tehokkaammaksi. Esimerkiksi macOS-käyttäjillä uusi Firefox kuluttaa jopa 37 prosenttia vähemmän resursseja videotoiston aikana. Mozilla lupaa myös virrankulutuksen vähentyneen.

Lataa Firefox download.fi-sivuiltamme:
Lataa 64-bittinen Firefox

Lataa 32-bittinen Firefox

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto