AfterDawn: IT-alan uutiset

SpaceX:n nettisatelliitit toimivat – Elon Musk lähetti twiitin avaruuden kautta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 22.10.2019 18:49

SpaceX:n nettisatelliitit toimivat – Elon Musk lähetti twiitin avaruuden kautta Viimeisen kymmenen vuoden aikana teknologiayhtiö toisensa jälkeen on yrittänyt keksiä ratkaisua, jolla ne saisivat maantieteellisesti hankalilla alueilla asuvat ihmiset yhdistettyä Internetiin, mutta samalla ne ovat halunneet itselleen enemmän valtaa dataliikenteen välittämisessä.
Näihin yhtiöihin on kuulunut myös Elon Muskin avaruuslentoihin erikoistunut SpaceX, joka on parin vuoden ajan rakentanut Maan kiertoradalle Starlink-nimistä satelliittikonstellaatiota. Satelliittien kautta SpaceX voi tarjota yrityksille ja kuluttajille verkkoyhteyden ilman kaapelivetoja. Konstellaatio on edistynyt nyt ainakin sen verran, että sen avulla voidaan välittää dataa.

Todisteeksi Starlinkin toimintakunnosta, Elon Musk lähetti satelliittinettiä hyödyntäen Twitter-viestin.

SpaceX:llä on tällä hetkellä lupa lähettää 12 000 satelliittia kiertoradalle. Yhtiö on nyt lähettänyt viranomaisille uuden hakemuksen, joka läpi mennessään mahdollistaisi yli 30 000 lisäsatelliitin lähettämisen. Konstellaation kasvattamisessa on vielä työnsarkaa, sillä SpaceX lähetti ensimmäiset 60 satelliittia avaruuteen keväällä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto