Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 21.10.2019 20:30

Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa.
Yhtiö on kuitenkin paljastanut jo joitain yksityiskohtia, joista tärkeimpänä pari viikkoa sitten suljettujen ovien takana esiteltiin jo tulevan pleikkarin ohjainta. Nyt vuodot esittelevät jo itse konsolin potentiaalista ulkonäköä.

Jo aiemmin prototyyppiversioksi on vahvistettu erikoisennäköinen V-mallinen laite. Patenttihakemuksista bongattua laitetta on lähetetty pelikehittäjille. Kyseisestä prototyyppilaitteesta on nyt vuotanut verkkoon myös ensimmäinen kuva.

Tämän kuvan perusteella hollantilaissivusto LetsGoDigital on julkaissut uudet renderikuvat sekä alla olevan videon, jossa PS5-prototyyppiä esitellään joka kulmasta. Laite tosissaan vaikuttaakin prototyypiltä eikä siitä missään muodossa tule mieleen sen edeltäjät.Muotoiluun saattaa olla syynä esimerkiksi Sonyn halu varmistaa, että prototyyppien ilmanotto on taattua ja ettei laite missään tapauksessa kuumene turhaan.

Laite vaikuttaa sisältävän mm. yhden USB 2.0 -liitännän ja peräti neljä USB 3.0 -liitäntää. Lisäksi yksi USB-liitäntä vaikuttaa olevan varattu johonkin erikoisempaan tarkoitukseen, kenties ohjelmiston päivittämiseen.

PS5-prototyyppi sisältää Blu-ray-aseman, kuten Sony onkin jo vahvistanut, ja se löytyy laitteen vasemmasta alakulmasta. Niin napit kuin valotkin ovat kovin prototyyppimäiset, ja niiden osalta varmasti mikään ei siirry lopulliseen tuotteeseen.

Lopulta on hyvin vaikea arvioida onko laitteessa mitään mikä sellaisenaan löytyisi lopullisesta pelikonsolista. Jopa V-muoto on hyvin epätodennäköinen, sillä Sony varmasti haluaa luoda laitteen, joka sopii paremmin olohuoneen viihdejärjestelmien pariin.

Kenties vähintään neljän, mahdollisesti viiden tai kuuden, USB-liittimen löytyminen PlayStation 5:stä on hyvinkin mahdollista. Harvojen ja valittujen kehittäjien käytössä oleva laite jäänee kuitenkin vain muistoksia, kun laite julkaistaan loppuvuodesta 2020.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi? Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi? (22.11.2019 13:13)
Star Wars -sarja Mandalorian on saatavilla ainoastaan Disney+ -palvelusta - ja Disney+ -palvelua ei saa kuin muutamaan maahan. Joten piratismi rehottaa.
Tesla paljasti himoitun Cybertruckin - Katso videolta miten esitys meni pieleen Tesla paljasti himoitun Cybertruckin - Katso videolta miten esitys meni pieleen (22.11.2019 10:10)
Tesla on paljastanut viime keväästä lähtien hypetetyn lava-auton. Toimitusjohtaja Elon Muskin lupausten mukaisesti pick up -auto noudattaa melko futuristista tyyliä -- joku voisi jopa sanoa, ....
Trump pyysi Applea osallistumaan 5G-verkkojen rakentamiseen – Applella ei ole kuitenkaan lainkaan omaa verkkoa Trump pyysi Applea osallistumaan 5G-verkkojen rakentamiseen – Applella ei ole kuitenkaan lainkaan omaa verkkoa (22.11.2019 06:20)
Trumpin vierailu Applen Mac Pro -tehtaalla Teksasissa on poikinut muutamia sammakoita Yhdysvaltojen presidentin suusta. Ensin hän kertoi avanneensa vierailullaan tehtaan, vaikka se on ollut ....
Apple sai tarpeekseen bugeista – Käyttää iOS 14:n kohdalla uutta toimintamallia Apple sai tarpeekseen bugeista – Käyttää iOS 14:n kohdalla uutta toimintamallia (22.11.2019 05:59)
Kulunut syksy ei ollut Applen ohjelmistokehittäjille kovin hyvä, sillä iOS 13 -käyttöjärjestelmää riivasivat suuri määrä erilaisia bugeja. Käyttöjärjestelmä julkaistiin selkeästi keskeneräisenä, ....
Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa (21.11.2019 11:19)
iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti tai pelkästään Roomba e5 -pölynimurirobotti julkaistiin Roomban toimesta vuonna 2018. Tämän kyseisen mallin suositushinta on sellainen 400 euroa, mutta ....

Uutisarkisto