Applen Safari jakaa "turvallisen selaamisen" tietoja kiinalaiselle Tencentille

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 14.10.2019 19:05 Kommentteja (1)

Applen Safari jakaa "turvallisen selaamisen" tietoja kiinalaiselle Tencentille Apple on toiminut Googlen kanssa yhteistyössä turvallisen selaamisen puolesta jo vuosia, erityisesti Google Safe Browsing projektin myötä. Ominaisuus mahdollistaa varoittamisen vaarallisten sivustojen yhteydessä, joka on varmasti tuttu monille selaajille.
Googlen lisäksi vastaavanlainen ominaisuus löytyy myös kiinalaisjätti Tencentiltä, jonka turvallisen selaamisen tilaa on alkanut tukea nyt niin ikään Safari. Uusimman Applen mobiilikäyttöjärjestelmän käyttäjät, ainakin uusimmassa iOS 13 -versiossa, jakavat tietoja nyt Tencent Safe Browsing -järjestelmään Googlen lisäksi, paljastuu Reclaim The Netin artikkelista.

Jo muutaman vuoden ajan Apple on jakanut tietoja Tencentille, jos käyttäjät ovat olleet Kiinasta, mutta nyt tämä vaikuttaa koskevan muitakin Safari-käyttäjiä maasta riippumatta. Ongelmaa ei sinänsä ole, jos Tencent käyttää dataa valveutuneesti eikä esimerkiksi jaa sitä Kiinan valtion käyttöön.IP-osoitteiden ja ladattujen sivustojen tiedot eivät ole sinänsä välttämättä kovinkaan henkilökohtaisti arkaluontoista tietoa, mutta niiden avulla on mahdollista muodostaa – erityisesti jos käytössä on Kiinan valtion resurssit – kuvan selaajasta. Jopa anonymiteetin suoja saattaa olla vaarassa.

Viimeaikoina Kiinan toimet ovat olleet Hong Kongin protestien suhteen erityisesti kyseenalaistettuja niin Suomessa kuin maailmalla. Suomessa kohahdutti Helsingin Sanomissa julkaistu Kiinan valtion koko sivun mainos, jota on kutsuttu laajalti propagandaksi.

Muun muassa Yhdysvalloissa puolestaan Blizzard-peliyhtiö sakotti Heartstone-pelaajaa Kiina-vastaisista some-viesteistä. Appleki on jo aiemmin ollut vaikeassa tilanteessa Hong Kongin protestien johdosta, ja se kertoi hiljattain syistä poistaa protestoijien käyttämän karttasovelluksen App Storesta.

Päivitys: Apple on kertonut, että Tencentin "turvallisen selaamisen" toiminto on käytössä vain jos laitteen maaksi on asetettu Kiina. Tällöinkään suoraan URL-osoitetta ei jaeta, vaan osoitetta verrataan vain Tencentin listaan.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

1 kommentti

129.10.2019 16:56

Mitenkä tämä iPhonen uusi kotinavigointi näppäin toimii nykyään painamalla laitteen sivuilta yhtä aikaisesti?


For every spam post I have a this reply:
A great weather out there!
"A great weather out there!"

PORT STATE SERVICE
443/tcp filtered https:

Host wake up (0.000s latency).
rDNS

Administration interface:
Normal:http://192.168.75.120:8080
Normal:http://10.8.0.1:8080
Secure:https://192.168.75.120
Secure:https://10.8.0.1

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Xbox-fanit voivat huokaista – Seuraava Xbox tulee olemaan hinnaltaan ja suorituskyvyltään houkutteleva Xbox-fanit voivat huokaista – Seuraava Xbox tulee olemaan hinnaltaan ja suorituskyvyltään houkutteleva (19.11.2019 06:20)
Microsoftin pelikonsoliliiketoimintaa luotsaava Phil Spencer lupaa Xboxin faneille, ettei kehitteillä oleva Project Scarlett -konsoli tule olemaan pettymys hinnan eikä suorituskyvyn suhteen. ....
Apple järjestää yllätystilaisuuden – Huomio ei kohdistu nyt laitteisiin Apple järjestää yllätystilaisuuden – Huomio ei kohdistu nyt laitteisiin (19.11.2019 06:09)
Applen loppuvuosi koostuu yleensä kahdesta erillisestä julkaisutilaisuudesta. Ensin on syyskuussa järjestettävä iPhone-julkistus, mitä seuraa lokakuussa pidettävä iPad-tilaisuus. Tällä kertaa ....
Patenttikuvat paljastavat PlayStation 5 -ohjaimen? Patenttikuvat paljastavat PlayStation 5 -ohjaimen? (18.11.2019 19:23)
Sonyn tulevan sukupolven pelikonsoli on vielä noin vuoden päässä julkaisusta, mutta jo tässä vaiheessa tiedämme melkoisesti tulevasta pelilaitteesta. Yhtiö on paljastanut muun muassa ohjaimen ....
Blizzard lupaa jatkuvia päivityksiä Diablo IV:stä Blizzard lupaa jatkuvia päivityksiä Diablo IV:stä (18.11.2019 19:04)
BlizzCon 2019 oli julkistusten puolesta melkoisen kovan luokan tapahtuma. Olipa kyseessä Kiina-polemiikin peittely tai ei niin monet olivat innoissaan niin Overwatch 2:sta kuin erityisesti juuri ....
Suomalaiset haksahtivat OneCoin-huijaukseen – Menetysten arvo jopa 40 miljoonaa euroa Suomalaiset haksahtivat OneCoin-huijaukseen – Menetysten arvo jopa 40 miljoonaa euroa (18.11.2019 18:27)
OneCoin-nimisen kryptovaluutan avulla huijattiin suomalaisilta vuoden 2014 lopun ja vuoden 2016 lopun välisenä ajanjaksona yli 40 miljoonaa euroa, kertoo Yle. Tieto selvisi MOT-ohjelmalle luovutetuista ....

Uutisarkisto