Applen Safari jakaa "turvallisen selaamisen" tietoja kiinalaiselle Tencentille

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 14.10.2019 19:05 Kommentteja (1)

Applen Safari jakaa "turvallisen selaamisen" tietoja kiinalaiselle Tencentille Apple on toiminut Googlen kanssa yhteistyössä turvallisen selaamisen puolesta jo vuosia, erityisesti Google Safe Browsing projektin myötä. Ominaisuus mahdollistaa varoittamisen vaarallisten sivustojen yhteydessä, joka on varmasti tuttu monille selaajille.
Googlen lisäksi vastaavanlainen ominaisuus löytyy myös kiinalaisjätti Tencentiltä, jonka turvallisen selaamisen tilaa on alkanut tukea nyt niin ikään Safari. Uusimman Applen mobiilikäyttöjärjestelmän käyttäjät, ainakin uusimmassa iOS 13 -versiossa, jakavat tietoja nyt Tencent Safe Browsing -järjestelmään Googlen lisäksi, paljastuu Reclaim The Netin artikkelista.

Jo muutaman vuoden ajan Apple on jakanut tietoja Tencentille, jos käyttäjät ovat olleet Kiinasta, mutta nyt tämä vaikuttaa koskevan muitakin Safari-käyttäjiä maasta riippumatta. Ongelmaa ei sinänsä ole, jos Tencent käyttää dataa valveutuneesti eikä esimerkiksi jaa sitä Kiinan valtion käyttöön.IP-osoitteiden ja ladattujen sivustojen tiedot eivät ole sinänsä välttämättä kovinkaan henkilökohtaisti arkaluontoista tietoa, mutta niiden avulla on mahdollista muodostaa – erityisesti jos käytössä on Kiinan valtion resurssit – kuvan selaajasta. Jopa anonymiteetin suoja saattaa olla vaarassa.

Viimeaikoina Kiinan toimet ovat olleet Hong Kongin protestien suhteen erityisesti kyseenalaistettuja niin Suomessa kuin maailmalla. Suomessa kohahdutti Helsingin Sanomissa julkaistu Kiinan valtion koko sivun mainos, jota on kutsuttu laajalti propagandaksi.

Muun muassa Yhdysvalloissa puolestaan Blizzard-peliyhtiö sakotti Heartstone-pelaajaa Kiina-vastaisista some-viesteistä. Appleki on jo aiemmin ollut vaikeassa tilanteessa Hong Kongin protestien johdosta, ja se kertoi hiljattain syistä poistaa protestoijien käyttämän karttasovelluksen App Storesta.

Päivitys: Apple on kertonut, että Tencentin "turvallisen selaamisen" toiminto on käytössä vain jos laitteen maaksi on asetettu Kiina. Tällöinkään suoraan URL-osoitetta ei jaeta, vaan osoitetta verrataan vain Tencentin listaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

129.10.2019 16:56

Mitenkä tämä iPhonen uusi kotinavigointi näppäin toimii nykyään painamalla laitteen sivuilta yhtä aikaisesti?


For every spam post I have a this reply:
A great weather out there!
"A great weather out there!"

# go away
User-agent: *
Disallow: /

PORT STATE SERVICE
443/tcp filtered https:

Host wake up (0.000s latency).
rDNS

Administration interface:
Normal:http://192.XXX.XX.XXX:8080
Normal:http://10.8.0.1:8080
Secure:https://192.XXX.XX.XXX
Secure:https://10.8.0.1

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft hylkää lopullisesti vanhan selaimensa – Uusi Edge ilmestyi Windows Updateen Microsoft hylkää lopullisesti vanhan selaimensa – Uusi Edge ilmestyi Windows Updateen (4.6.2020 06:02)
Microsoft on edennyt Edge-verkkoselaimensa uudistamisprosessissa siihen vaiheeseen, että on aika saada se Pertti Peruskäyttäjän ulottuville. Ohjelmistojätti ilmoitti muutama vuosi sitten, että ....
Ultra-malli saapuu sittenkin myös Galaxy Notesta Ultra-malli saapuu sittenkin myös Galaxy Notesta (3.6.2020 20:42)
Huhut ovat viimeaikoina kertoneet, että Galaxy S20 -malliston Ultra-huippuversio jäisi kenties ainoaksi Ultra-malliksi tänä vuonna. Tähän viittasi myös kiinalaisvuoto josta kerroimme aiemmin, ....
Zoomiin tulossa salaus – Ilmaiskäyttäjille ei ole kuitenkaan luvassa suojaa Zoomiin tulossa salaus – Ilmaiskäyttäjille ei ole kuitenkaan luvassa suojaa (3.6.2020 19:30)
Koronapandemian voimalla maailman tietoisuuteen noussut videopuhelupalvelu Zoom on ilmoittanut lisäävänsä puheluihin end-to-end-salauksen. Valitettavasti parannettu salaus tulee vain maksaville käyttäjille. ....
Neste avasi Euroopan ensimmäisen RFID-teknologiaan perustuvan Easy Deli -automaattikaupan Helsinkiin - ostokset voidaan skannata suoraan ostoskassin läpi Neste avasi Euroopan ensimmäisen RFID-teknologiaan perustuvan Easy Deli -automaattikaupan Helsinkiin - ostokset voidaan skannata suoraan ostoskassin läpi (3.6.2020 18:44)
Neste avaa 3.6.2020 uudenlaisen automatisoidun Easy Deli -kaupan Helsingin keskustaan. Ostoksien tekemisessä hyödynnetään Nordic ID:n Suomessa kehittämää RFID-teknologiaa, joka skannaa asiakkaan ....
2 kommenttia
Yhdysvaltain mellakoissa varastetut iPhonet eivät toimi – laite varoittaa: tätä seurataan Yhdysvaltain mellakoissa varastetut iPhonet eivät toimi – laite varoittaa: "tätä seurataan" (3.6.2020 18:43)
Yhdysvalloissa Minnesotan osavaltion Minneapoliksen kaupungissa viime viikolla poliisin käsittelyssä kuolleen George Floydin seurauksena useimmissa suuremmissa kaupungeissa on järjestetty protesteja ....

Uutisarkisto