Googlen Stadia-pelistriimaus rikkoo universumin ja mahdollistaa "negatiivisen latenssin"?

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 11.10.2019 22:36

Googlen Stadia-pelistriimaus rikkoo universumin ja mahdollistaa "negatiivisen latenssin"? Googlen alkuvuodesta paljastama pelipalvelu Stadia on pian julkaisuvalmis, mutta monia huolettaa edelleen erityisesti nopeatempoisten pelien pelaaminen.
Vaikka laatu on varmasti kohdallaan julkaisuissa, sillä Google on juuri vahvistanut, että Stadia-julkaisupelit tulevat kaikki 4K-resoluutiolla ja 60 kuvan päivitysnopeudella, niin latenssin suhteen ollaan edelleen alkutilanteessa, vai ollaanko?

Uudet tiedot Google pomo Madj Bakarilta kertovat, että yhtiö on suunnitellut mullistavia uudistuksia latenssin eli viiveen pienentämiseen. Koska pelisisältö toistetaan palvelimilta verkon yli niin viive pelin tapahtumissa voi erityisesti nopeatempoisissa peleissä pilata kokemuksen täysin.

Googlekin tiedostaa varmasti fysiikan lait, joilla viivettä väistämättä syntyy siirrettäessä tietoa internetin ylitse, mutta uskoo silti, että pelit voidaan uuden teknologian ansiosta toteuttaa liki viiveettä.Bakar on puhunut "negatiivisesta latenssista", joka on sen yksinkertaisimmassa määritelmässä mahdotonta ja vastaa käytännössä aikamatkustusta, kuten Wiredin Julie Muncy asian muotoilee. Negatiivinen viivehän tarkoittaisi, että tuleva sisältö on ruudulla jo ennen kuin pelaaja edes painaa nappia.

Kyseessä on kuitenkin todennäköisesti hieman maallisempi selitys, eikä lopulta fysiikan sääntöjä rikotakaan. Arvioiden mukaan Googlen järjestelmä sen sijaan pyrkii aavistamaan pelaajan liikkeet ja laskee valmiksi tulevia tapahtumia servereillä, jolloin toiminnon saavuttua voidaan samantien toimittaa tulevat kuvat takaisin pelaajan ruutuun.

Niinpä "negatiivinen latenssi" ei tule saavuttamaan edes nollalatenssia, vaan edelleenkin tieto pitää siirtää paikasta toiseen. Se kuitenkin todennäköisesti parantaa pelituntumaa merkittävästi parhaimmassa tapauksessa.

Mikäli Google onnistuu todella minimoimaan latenssin niin ettei sitä havaitse peleissä, niin se on totisesti ratkonut yhden suoratoistopelaamisen suurimmista ongelmista.

Nähtäväksi jää kuinka hyvin Googlen palvelimet todellisuudessa pelaavat, kun palvelu julkaistaaan marraskuussa, myös Suomessa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Vuoden turhake on valittu – Onko iPhone sellainen? Vuoden turhake on valittu – Onko iPhone sellainen? (12.12.2019 17:37)
Suomen luonto on tuttuun tyyliin nimennyt vuoden päättymisen kunniaksi vuoden turhakkeen. Tällä kertaa kyse ei ollut yhdestä yksittäisestä tuotteesta, vaan se on pikemminkin kannanotto yritysten ....
2 kommenttia
Suomeen tuli uusi ilmainen kanava – Esittää musiikkia läpi vuorokauden Suomeen tuli uusi ilmainen kanava – Esittää musiikkia läpi vuorokauden (12.12.2019 17:18)
Uusi 1HD Music Television -kanava on aloittanut lähetykset Digitan antennitelevisioverkossa kanavapaikalla 28. Nimensä mukaisesti kanavalla esitetään nykyaikaista musiikkia videoiden muodossa ....
Google Chrome -selain ilmoittaa nyt vuotaneista salasanoista Google Chrome -selain ilmoittaa nyt vuotaneista salasanoista (12.12.2019 12:41)
Google on päivittänyt suosittua Chrome -selaintaan ja jatkaa samalla käyttäjän tietoturvan parantamista. Chrome 79 versio tuo mukanaan ominaisuuden, joka ilmoittaa automaattisesti, mikäli käyttäjätunnus ....
Mitä suomalaiset hakivat vuonna 2019? Tässä on lista Mitä suomalaiset hakivat vuonna 2019? Tässä on lista (12.12.2019 06:24)
Googlen suosituimpien hakusanojen listaukset jaksavat yllättää joka vuosi, mutta tänä vuonna lista oli melkoisen ennalta-arvattava. Vuoden isot tapahtumat maailmalla sekä ajankohtaiset uutiset ....
GameStop-peliketju häviää Suomesta – Kanta-asiakasedut kannattaa käyttää mahdollisimman pian GameStop-peliketju häviää Suomesta – Kanta-asiakasedut kannattaa käyttää mahdollisimman pian (12.12.2019 06:02)
Yhdysvaltalainen pelikauppaketju GameStop on ilmoittanut supistavansa myymäläverkostoaan ja tällä kertaa leikkaustoimet osuvat Pohjoismaihin. GameStopin päätöksen johdosta yhtiö lopettaa toimintansa ....
1 kommentti

Uutisarkisto