AfterDawn: IT-alan uutiset

Volvon täyssähköinen XC40 esitellään pian – Sisältää Android-käyttöjärjestelmän

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 10.10.2019 06:00 Kommentteja (2)

Volvon täyssähköinen XC40 esitellään pian – Sisältää Android-käyttöjärjestelmän

Volvon ensimmäisen täyssähköisen XC40-katumaasturin ensiesittely koittaa aivan pian, mutta ruotsalaisyhtiö on jo paljastanut joitain tietoja siitä. Auton infotainment-järjestelmän ohjelmisto esimerkiksi perustuu Android Automotiveen. Aiemmin Androidin on saanut vain infotainment-järjestelmässä näkyvänä uutena käyttöliittymänä.
Natiivi Android Automotive -ohjelmisto tarkoittaa samalla sitä, että Googlen omat verkkopalvelut löytyvät autosta esiasennettuina. Esimerkiksi Google Maps- ja Google Assistant -palvelut löytyvät suoraan pakasta vedetystä autosta. Luonnollisesti ohjelmisto sisältää myös Google Play -sovelluskaupan, joten voit myöhemmin asentaa autoosi lisää uusia sovelluksia.

Volvo on tehnyt yhteistyötä Volvon kanssa jo muutaman vuoden ajan. Viime vuoden Google I/O:ssakin paljastettiin Android Automotiven prototyyppiä tavallisessa polttomoottoripohjaisessa Volvo XC40:ssä. Volvo käyttää Androidia myös Polestar-brändätyissä sähköautoissa. Volvo XC40 tulee kuitenkin olemaan Polestar-autoja edullisempi ja laajemmin markkinoitu, joten markkinareaktiotkin tulevat olemaan Androidin kannalta suuremmat.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

110.10.2019 07:54
spam
Vahvistamaton

Lainaus:
Natiivi Android Automotive -ohjelmisto tarkoittaa samalla sitä, että Googlen omat verkkopalvelut löytyvät autosta esiasennettuina

Luulisi olavan valinnaisia/poisotettavia ja oletuskin markkina-alueesta riippuvainen, varsinkin kun huomio kiinalais taustan.

Lainaus:
Volvo on tehnyt yhteistyötä Volvon kanssa jo muutaman vuoden ajan.

Eri Volvojen välistä yhteistyötä, vai Googlen ja Volvo (henkilöauto) yhteistyötä.

210.10.2019 14:38

Toivottavasti Volvo ylläpitää Androidia riittävän kauan ettei tule tietoturvaongelmia. Auton käyttöikä kun ei ole 3-vuotta kuten yleensä kännyköillä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto