Volvon täyssähköinen XC40 esitellään pian – Sisältää Android-käyttöjärjestelmän

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 10.10.2019 06:00 Kommentteja (2)

Volvon täyssähköinen XC40 esitellään pian – Sisältää Android-käyttöjärjestelmän Volvon ensimmäisen täyssähköisen XC40-katumaasturin ensiesittely koittaa aivan pian, mutta ruotsalaisyhtiö on jo paljastanut joitain tietoja siitä. Auton infotainment-järjestelmän ohjelmisto esimerkiksi perustuu Android Automotiveen. Aiemmin Androidin on saanut vain infotainment-järjestelmässä näkyvänä uutena käyttöliittymänä.
Natiivi Android Automotive -ohjelmisto tarkoittaa samalla sitä, että Googlen omat verkkopalvelut löytyvät autosta esiasennettuina. Esimerkiksi Google Maps- ja Google Assistant -palvelut löytyvät suoraan pakasta vedetystä autosta. Luonnollisesti ohjelmisto sisältää myös Google Play -sovelluskaupan, joten voit myöhemmin asentaa autoosi lisää uusia sovelluksia.

Volvo on tehnyt yhteistyötä Volvon kanssa jo muutaman vuoden ajan. Viime vuoden Google I/O:ssakin paljastettiin Android Automotiven prototyyppiä tavallisessa polttomoottoripohjaisessa Volvo XC40:ssä. Volvo käyttää Androidia myös Polestar-brändätyissä sähköautoissa. Volvo XC40 tulee kuitenkin olemaan Polestar-autoja edullisempi ja laajemmin markkinoitu, joten markkinareaktiotkin tulevat olemaan Androidin kannalta suuremmat.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

2 kommenttia

110.10.2019 07:54
spam
Vahvistamaton

Lainaus:
Natiivi Android Automotive -ohjelmisto tarkoittaa samalla sitä, että Googlen omat verkkopalvelut löytyvät autosta esiasennettuina

Luulisi olavan valinnaisia/poisotettavia ja oletuskin markkina-alueesta riippuvainen, varsinkin kun huomio kiinalais taustan.

Lainaus:
Volvo on tehnyt yhteistyötä Volvon kanssa jo muutaman vuoden ajan.

Eri Volvojen välistä yhteistyötä, vai Googlen ja Volvo (henkilöauto) yhteistyötä.

210.10.2019 14:38

Toivottavasti Volvo ylläpitää Androidia riittävän kauan ettei tule tietoturvaongelmia. Auton käyttöikä kun ei ole 3-vuotta kuten yleensä kännyköillä.

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto