Photoshop lakkaa toimimasta Venezuelassa – Taustalla Trumpin määräys

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.10.2019 06:00 Kommentteja (2)

Photoshop lakkaa toimimasta Venezuelassa – Taustalla Trumpin määräys Huippusuosittuja media-alan tuottavuusohjelmistoja kehittävä Adobe aikoo estää venezuelalaisten käyttäjien kirjautumiset sen palveluihin. Kuukausimaksullisten palveluiden ja pilvitallentamisen aikana se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Creative Cloudiin tallennettujen tiedostojen lataaminen ja estyy.
Lisäksi Adoben päätös johtaa siihen, etteivät maksullisten sovellusten tilaajat voivat enää kirjautua tileilleen jolloin maksullisten ominaisuuksien käyttö estyy. Esto pätee myös ilmaisiin tileihin. Adobe selittää toimintaansa Trumpin määräyksellä 13884, joka rajoittaa yhdysvaltalaisten yhtiöiden kaupankäyntiä Venezuelaan päin. Adobe vaikutta tulkitsevan määräystä tiukemmin kuin muut, sillä esimerkiksi Microsoft Office 365 toimii edelleen maassa.

Trumpin määräys on tarkoitettu lähinnä rajoittamaan kaupankäyntiä Venezuelan hallinnon ja sitä tukevien tahojen kanssa. Se ei kiellä kaupankäyntiä ylipäänsä.Adoben mukaan se ei aio maksaa korvauksia asiakkailleen, jotka eivät pysty käyttämään maksamistaan palveluista. Yhtiön mukaan se ei voi tehdä tätä edellä mainitun määräyksen takia.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

2 kommenttia

110.10.2019 23:05

Kiitos kädenojennuksesta avoimille ilmaisohjelmille.

Tässä kun on erittäin tehokas esimerkki kaupallisten sovellusten uhista. Etenkin jos ne on netitse toteutettuja.

Lisäksi tulee halvemmaksi talousahdingossa sinnitteleville valtioille.


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

211.10.2019 09:45
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:

Tässä kun on erittäin tehokas esimerkki kaupallisten sovellusten uhista. Etenkin jos ne on netitse toteutettuja.

Tässä kai uhka jossain muualla. Vaikka kyse olisi "epäkaupallisesta" palvelusta niin sekin voi kokea saman kohtalon. Ja samaan aikaa jokin toinen kaupallinen voi sen kohtalon välttää.

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto