Mitä maksaisit Nintendo PlayStationista? Nyt sellainen olisi myynnissä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.10.2019 18:39

Mitä maksaisit Nintendo PlayStationista? Nyt sellainen olisi myynnissä Nintendo PlayStation kuulostaa terminä ehkä vanhemman ikäpolven hyvältä pelikonsolivitsiltä, mutta sellainen on todella olemassa – ja sellainen harvinaisuus on nyt huutokaupattavana. Nintendo PlayStation ei ole varsinaisesti virallinen termi vaan se on lempinimi SNES-pelikonsolille kehitetylle CD-lisälaitteelle.
Sony ja Nintendo siis tekivät 1980-luvun lopulla läheistä yhteistyötä, jonka tavoitteena oli tarjota lisälaitteen kautta SNES-pelikonsolille CD-tuki. Sony otti vastuun lisälaitteen kehittämisestä ja valmisti muutamia prototyyppejä, joilla demottiin laitteiston toimivuutta. Tämän yhteistyön kautta kehittyi itse asiassa PlayStation-brändi, joka on elänyt omaa elämäänsä Sonyn omissa pelikonsoleissa.

Nintendo totesi kuitenkin H-hetkellä, että yhteistyösopimus oli Sonyn kannalta hyvin edullinen ja antoi sille liian paljon valtaa, minkä takia Nintendo päätti perua sen ja samalla myös lisälaitteen kehitys loppui. Jo valmistetut prototyypit jäivät kuitenkin kiertoon ja yksi sellainen on päätynyt Terry Dieboldin haltuun. Hän on päättänyt nyt luopua siitä, joten yksi Nintendo PlayStationeista olisi nyt ostettavissa.



Kiinnostuneet voivat jättää tarjouksen konsolista ottamalla sähköpostilla yhteyttä myyjään, joten avointa huutokauppaa ei ilmeisesti ole luvassa. Konsolia epäiltiin aluksi huijaukseksi, mutta ilmi tulleiden todisteiden mukaan kyseessä lienee aito laite.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.




Uutisarkisto