Facebookin Libra-valuutta vastatuulessa – Kumppanit pelästyivät viranomaisten vastaanottoa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 2.10.2019 05:54

Facebookin Libra-valuutta vastatuulessa – Kumppanit pelästyivät viranomaisten vastaanottoa Facebookille on tullut lunta tupaan oikein reilusti yhteisöpalvelujätin esittelemän Libra-virtuaalivaluutan takia. Kesällä esitelty virtuaalivaluuttajärjestelmä on saanut osakseen vastustusta niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin, minkä seurauksena yhtiön yhteistyökumppanit ovat alkaneet perääntyä.
Wall Street Journalin tietojen mukaan Libra-valuutan taustajärjestelmien kehittämisestä ja ylläpitämisestä kiinnostuneet talousjätit, kuten Visa ja MasterCard, pohtivat parhaillaan uudelleen osallisuuttaan hankkeeseen. Facebook on esimerkiksi pyytänyt yhtiöitä avaamaan suunsa julkisuudessa ja antamaan tukensa valuutalle, mutta yhteistyökumppanit ovat viranomaisten pelossa yksi toisensa jälkeen kieltäytyneet pyynnöstä.

Yhteistyökumppaneita huolettaa esimerkiksi se, että miten Facebook pitää huolen siitä, etteivät rikolliset ala käyttää Libraa rahanpesuun. Tällainen kehityskulku varmistaisi ainakin sen, että Libra olisi jatkuvasti viranomaisten hampaissa. Facebook ei ole ilmeisesti onnistunut vastaamaan huoliin tyydyttävällä tavalla.Facebookin tavoitteena on toisintaa kiinalaisen Tencentin menestys mobiilimaksamisessa – Facebook haluaa tehdä sen vain länsimarkkinoilla helpottamalla oleellisesti rahan siirtämistä rajojen ja mantereiden yli. Libra-yhteensopivuus on tarkoitus tuoda kaikkiin Facebookin suurimpiin pikaviestimiin, kuten WhatsAppiin, Messengeriin ja Instagramiin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huawein uudet MateBook D 14 ja MateBook D 15 -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa Huawein uudet MateBook D 14" ja MateBook D 15" -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa (24.2.2020 19:43)
Huawei on julkistanut kaksi uutta kannettavaa tietokonetta. Näiden uutuuksien myynti on alkanut heti Suomessa. MateBook D -sarjan uutuudet ovat varustettu 14- ja 15-tuumaisella näytöllä. ....
Applen isot kuulokkeet ovat tulossa – Julkistus todennäköisesti kuukauden sisällä Applen isot kuulokkeet ovat tulossa – Julkistus todennäköisesti kuukauden sisällä (24.2.2020 18:54)
Apple-brändättyjä over-ear-tyyppisiä, koko korvan peittäviä kuulokkeita, ei tarvitse näillä näkymin odottaa kovin pitkään. Kauppaketju Targetin järjestelmiin on nimittäin ilmestynyt uusi Apple-tuote, ....
1 kommentti
Microsoft paljasti lisää Xbox Series X:n saloja – Näin tehokas uusi konsoli on Microsoft paljasti lisää Xbox Series X:n saloja – Näin tehokas uusi konsoli on (24.2.2020 18:36)
Microsoft on paljastanut lisää tietoa myöhemmin tänä vuonna julkistettavasta Xbox Series X -konsolista. Kovin uutinen oli ehkä suorituskyvyn varmentuminen: Xbox Series X:n grafiikkaohjaimesta ....
Sony julkaisi Xperia 1 II lippulaivamallin sekä vedenkestävän Xperia 10 II puhelimen keskitason hintaluokkaan Sony julkaisi Xperia 1 II lippulaivamallin sekä vedenkestävän Xperia 10 II puhelimen keskitason hintaluokkaan (24.2.2020 17:00)
Sony on julkaissut vuoden 2020 lippulaivamallinsa, joka kantaa nimeä Xperia 1 II. Tämä puhelin on suora jatkaja Xperia 1 -mallille. Jatkoa sai myös keskitason Xperia 10, jonka seuraaja on nimeltään ....
Google indeksoi WhatsApp-ryhmien linkkejä – Älä jaa kutsulinkkejä julkisesti Google indeksoi WhatsApp-ryhmien linkkejä – Älä jaa kutsulinkkejä julkisesti (24.2.2020 06:28)
Verkossa jaettujen yksityisten WhatsApp-ryhmien kutsulinkit indeksoituvat muiden linkkien tapaan Googlen hakukoneeseen. Asia on nostettu esiin mediassa esiin, koska ilmeisesti hakurobottien ....

Uutisarkisto