WSJ: Apple tuo elokuvat teattereihin ennen Apple TV+:aa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 27.9.2019 21:05

WSJ: Apple tuo elokuvat teattereihin ennen Apple TV+:aa Apple julkisti ensimmäistä kertaa uuden television suoratoistopalvelunsa jo alkuvuodesta. Syksyn iPhone-julkistuksen yhteydessä palvelusta kerrottiin vihdoin lisää, ja tarjottiinpa jopa ensimmäinen trailerikin.
Netflixin, Amazonin ja pian jo Disneynkin suoratoistopalvelut haastava Apple TV+ ei kuitenkaan vakuuta vielä sisällöllään, jota sille on paljastettu vasta melkoisen rajoitetusti. Nähtäväksi jää millainen määrä kuluttajia aikoo maksaa vuoden ympäri Apple TV+:n kylläkin suhteellisen matalaa hintaa.

Applella on kuitenkin takataskussaan toissijainen strategia, kenties lisätienestien toivossa. Itseasiassa Apple TV+ vaikuttaa olevan se toissijainen osuus, sillä WSJ:n lähteiden mukaan Applen tuottamat elokuvat nähdäänkin ensi valkokankaalla.Lähteen mukaan elokuvia pyritään viemään elokuvateattereihin ennen Apple TV+ -julkaisua. Tietojen mukaan ne pyörisivät teattereissa viikkoja ennen suoratoistopalveluun saapumista.

Arvioiden mukaan tähän on syynä myös se, että Apple pyrkii suosimaan ytheistyötä nimekkäiden Hollywood-tuottajien ja -luojien kanssa, johon teatterijulkaisulla on iso merkitys. Niinpä Applen tarkoituksena ei ole suuret kassavirrat vaan brändin kasvattaminen.

Nähtäväksi jää tulevatko kuluttajat odottamaan viikkoja elokuvien julkaisua suoratoistopalveluun. Tämä voi kasvattaa kyseisten elokuvien piratismia, jonka myötä viehätys suoratoistopalvelua kohtaan pienenee.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi? Star Wars -sarja Mandalorian nousee vuoden eniten laittomia latauksia keränneeksi sarjaksi? (22.11.2019 13:13)
Star Wars -sarja Mandalorian on saatavilla ainoastaan Disney+ -palvelusta - ja Disney+ -palvelua ei saa kuin muutamaan maahan. Joten piratismi rehottaa.
Tesla paljasti himoitun Cybertruckin - Katso videolta miten esitys meni pieleen Tesla paljasti himoitun Cybertruckin - Katso videolta miten esitys meni pieleen (22.11.2019 10:10)
Tesla on paljastanut viime keväästä lähtien hypetetyn lava-auton. Toimitusjohtaja Elon Muskin lupausten mukaisesti pick up -auto noudattaa melko futuristista tyyliä -- joku voisi jopa sanoa, ....
Trump pyysi Applea osallistumaan 5G-verkkojen rakentamiseen – Applella ei ole kuitenkaan lainkaan omaa verkkoa Trump pyysi Applea osallistumaan 5G-verkkojen rakentamiseen – Applella ei ole kuitenkaan lainkaan omaa verkkoa (22.11.2019 06:20)
Trumpin vierailu Applen Mac Pro -tehtaalla Teksasissa on poikinut muutamia sammakoita Yhdysvaltojen presidentin suusta. Ensin hän kertoi avanneensa vierailullaan tehtaan, vaikka se on ollut ....
Apple sai tarpeekseen bugeista – Käyttää iOS 14:n kohdalla uutta toimintamallia Apple sai tarpeekseen bugeista – Käyttää iOS 14:n kohdalla uutta toimintamallia (22.11.2019 05:59)
Kulunut syksy ei ollut Applen ohjelmistokehittäjille kovin hyvä, sillä iOS 13 -käyttöjärjestelmää riivasivat suuri määrä erilaisia bugeja. Käyttöjärjestelmä julkaistiin selkeästi keskeneräisenä, ....
Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa (21.11.2019 11:19)
iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti tai pelkästään Roomba e5 -pölynimurirobotti julkaistiin Roomban toimesta vuonna 2018. Tämän kyseisen mallin suositushinta on sellainen 400 euroa, mutta ....

Uutisarkisto