AfterDawn: IT-alan uutiset

Voiko ajatuksia lukea ranteesta? Facebook sijoitti ideaan yli 500 miljoonaa dollaria

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.9.2019 17:27

Voiko ajatuksia lukea ranteesta? Facebook sijoitti ideaan yli 500 miljoonaa dollaria

Voiko ajatuksia lukea ranteesta? Heitto kuulostaa ilmeisesti Facebookin johdon mielestä niin hullulta, että se voi jopa toimia. Ainakin yhteisöpalvelujätti on sijoittanut ajatuksia lukevaa ranneketta kehittäneen CTRL-Labsin yli 500 miljoonalla dollarilla.
Bloombergin mukaan Facebook maksoi yrityksestä summan, joka on haitarissa 0,5–1,0 miljardia dollaria. CRL-Labsin tavoitteena ei varsinaisesti ole ajatusten syvällinen tulkinta, vaan yhtiö haluaisi pystyä tulkitsemaan ajatuksia rannemittarilla sellaisella tasolla, että tietoa voidaan käyttää esimerkiksi tietokoneen ohjaamiseen. Facebookia tämä voi kiinnostaa siksi, että ajatuksilla olisi mukava ohjata esimerkiksi VR- tai AR-laseja.

Käytännössä CTRL-Labsin ranneke mittaa lihaksiin tulevia sähköisiä impulsseja, joita syntyy kun ajattelet siirtäväsi kättä. Kun ranneke havaitsee tällaisen aikeen, välittää se ohjaustiedon tietokoneelle.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto