AfterDawn: IT-alan uutiset

PlayStation 5 on ilmastoteko – Kuluttaa energiaa vain minimaalisesti lepotilassa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 23.9.2019 18:16 Kommentteja (2)

PlayStation 5 on ilmastoteko – Kuluttaa energiaa vain minimaalisesti lepotilassa Kullakin yrityksellä on omat tapansa ehkäistä ilmastonmuutosta, esimerkiksi Sony kehuu ensi vuonna esiteltävän PlayStation 5 -pelikonsolin olevan todellinen ilmastoteko, sillä konsoli kuluttaa minimaalisen määrän energiaa ollessaan lepotilassa.
Sonyn arvion mukaan PlayStation 5:n tehonkulutus lepotilassa voi tippua jopa 0,5 wattiin, kun PlayStation 4:ssä lepotilan tehonkulutus on noin 8,5 wattia. Sonyn laskelmien mukaan jos miljoona ihmistä sammuttaa PlayStation 5:n tälle alemmalle tehonkulutustilalle, säästetään jopa 1000 yhdysvaltalaiskodin energiankulutusta vastaava määrä energiaa.

Pelatessa PlayStation 4 kuluttaa noin 137 wattia ja videoita katsellessa tehonkuluus on 89 wattia. Nykyisen sukupolven konsoleita Sony on myynyt jo yli 100 miljoonaa kappaletta, joten tätä kautta on mahdollista saavuttaa isoja vaikutuksia energiankulutukseen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

123.9.2019 21:42
Matolaatikko
Vahvistamaton

Minulla konsolit vie 0 Wattia lepotilassa, kun johto on pois seinästä.

224.9.2019 11:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Matolaatikko:
Minulla konsolit vie 0 Wattia lepotilassa, kun johto on pois seinästä.
Kyseessä ei ole lepotila, vaan kytketty verkosta irti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto