AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna

Kirjoittaja AfterDawn @ 20.9.2019 13:10

Googlen uusi projekti on Ihmehimmeli - kyllä, suomeksi ja juuri noin kirjoitettuna Google on julkistanut toissa päivänä uusimman tekoälyprojektinsa, jonka nimi kiskaisee suomalaisilla kahvit väärään kurkkuun. Kyseessä on Project Ihmehimmeli -nimellä kulkeva projekti, joka keskittyy ajalliseen koodaukseen (temporal coding).
Project Ihmehimmeli keskittyy tutkimaan oppivia neuroverkkoja biologian kulmasta, jossa yksittäinen neuroni voi sisältää ja kuljettaa tietoa järjestelmässä, yksittäisen tietopiikin (spike) pohjalta. Kokonaisuus on erittäin tekninen ja keskittyy tekoälyn ja koneoppimisen kehittämiseen biologiasta opittujen ratkaisumallien pohjalle.

Suomalaisten enemmistölle suurin anti projektista lienee sen kieli poskessa valittu nimi. Google itsekin kertoo nimen merkityksestä blogissaan:

"Ihmehimmeli" is a Finnish tongue-in-cheek word for a complex tool or a machine element whose purpose is not immediately easy to grasp. The essence of this word captures our aim to build complex recurrent neural network architectures with temporal encoding of information.
Ihmehimmeli, kuten monet muutkin Googlen tekoälyn kehitysprojektit, on avointa lähdekoodia. Aiheesta löytyy lisää täältä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto