Facebook aikoo syrjäyttää älypuhelimet – Kehittää älykkäitä Ray-Baneitä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 18.9.2019 06:04

Facebook aikoo syrjäyttää älypuhelimet – Kehittää älykkäitä Ray-Baneitä Facebookilla ei ole sen kunnianhimoisempaa suunnitelmaa kuin korvata älypuhelimet älykkäillä Ray-Ban-laseilla. Yhteisöpalvelujätti on nimittäin sopinut silmälasibrändejä hallinnoivan Luxottican kanssa älylasien kehittämisestä.
Facebookin ja Luxottican yhteistyökuvio kuulostaa hieman samanlaiselta kuin mikä Googlella oli aiemmin. Googlen ja Luxottican veivät yhteen Google Glass -lasit, joiden ulkonäkö ei välttämättä hivellyt silmää, joten niiden markkinointiin tarvittiin apua alalla asemansa vakiinnuttaneelta yhtiöltä. Yhteistyö ei lopulta pelastanut Google Glass -laseja.

Luxottican hallinnoimiin brändeihin kuuluvat Ray-Ban, Persol ja Oakley.

Facebookin tavoitteena on saada Orion-koodinimen alla kehitettävät älylasit myyntikuntoon vuosien 2023–2025 aikana. Lasien käyttäjä pystyy vastaamaan ja soittamaan puheluita sekä esittämään videoita ja muita viestejä sosiaalisesta mediasta. Facebook kehittää samanaikaisesti puheohjauksella toimivaa avustajaa, jolla laseja olisi tarkoitus käyttää. Tällä hetkellä suurin ongelma on saada teknologia puristettua niin pieneen tilaan, että älylasit saadaan näyttämään tyylillisesti houkuttelevilta.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto