AfterDawn: IT-alan uutiset

Äänikirjoissa tapahtuu: Storytel ostaa suomalaisen kirjakustantamo Gummeruksen

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 17.9.2019 16:39

Äänikirjoissa tapahtuu: Storytel ostaa suomalaisen kirjakustantamo Gummeruksen Ruotsalainen äänikirjapalvelu Storytel ostaa Suomen kolmanneksi suurimman kirjakustantamon, Gummeruksen. Suomalainen Gummerus on perustettu jo vuonna 1872, joten kaupassa siirtyy aimo annos historiaa, kustannusoikeuksien lisäksi.
Kaupan myötä kotimaan kirjamarkkina - ja äänikirjojen markkina - alkaa olemaan ruotsalaisissa käsissä, sillä ruotsalainen Bonnier omistaa mm. Tammen ja WSOY:n. Bonnier omistaa myös Storytelin äänirkijapalvelun merkittävimmän kilpailijan, BookBeatin.

Kirjakustantamon osto ei ole Storytelille ensimmäinen, vaan yhtiö on ostanut Ruotsista useita kustantamoita viime vuosien aikana, mm. Norstedts-kustantamon vuonna 2016.

Äänikirjapalveluissa, joiden malli vastaa pitkälti Netflixin toimintamallia kuukausimaksuineen, ollaan siis siirtymässä samaan suuntaan kuin videopalveluissakin: se, kenellä on yksinoikeus suosituimpiin sisältöihin, voittaa pelin. Onkin erittäin todennäköistä, että tulevaisuudessa kuluttajat joutuvat valitsemaan lempikirjailijoidensa mukana myös tilaamansa äänikirjapalvelun - sisältöä tuskin lisensoidaan kilpailevaan äänikirjapalveluun.
Asiasta uutisoi mm. Helsingin Sanomat. Gummerus julkaisee vuosittain noin 200 kotimaista ja käännettyä kirjaa. Storytel on perustettu vuonna 2005, jolloin yhtiö julkaisi mobiilisovelluksensa Ruotsissa.

Storytel on kuukausimaksuun pohjautuva palvelu, joka maksaa Suomessa 16,99 euroa kuukaudessa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto