AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefox testaa omaa VPN-palvelua – Ilmainen vain rajatun ajan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.9.2019 05:41

Firefox testaa omaa VPN-palvelua – Ilmainen vain rajatun ajan

Firefox on ottanut selainsodassa roolin yksityisyyden ja tetoturvan varjelijna. Osana tätä päämäärää Mozilla on päättänyt tuoda Firefoxin käyttäjien ulottuville oman VPN-palvelun.
Firefox Private Network -nimisen VPN-palvelun avulla voidaan varmistaa, että selaajan tiedot ovat turvassa eikä ulkopuoliset pääse siihen väliin urkkimaan. Firefoxin mukaan palvelu sopiikin ihmisille, jotka käyttävät julkisia Wi-Fi-yhteyksiä tai haluavat vaihtoehtoisesti parempaa suojaa mainosjäljittimiltä. Palvelu suojaa kuitenkin ainoastaan selaimesta lähtöisin olevan verkkoliikenteen, joten muiden tietovirtojen suojaamiseen tarvitaan erillinen VPN.

Mozilla testaa Firefoxin VPN:ää nyt beta-versiona ja tarjoaa kokeilijoille sen ilmaiseksi käyttöön. VPN:n palvelun käytön vaatimuksen on kuitenkin, että selaaja toimii Yhdysvalloista käsin ja hänellä on käytössää Firefox-tunnukset. Loppuun homma saadaan saatettua asentamalla laajennos selaimeen.
Palvelu on maksuton rajatun ajan, joten se muuttunee maksulliseksi beta-vaiheen jälkeen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: VPN Mozilla Firefox
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto