AfterDawn: IT-alan uutiset

Telia ja OP demosivat kasvoilla maksamista

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 15.8.2019 05:41

Telia ja OP demosivat kasvoilla maksamista Telia ja OP esittelivät yhdessä 5G-teknologian soveltuvuutta kasvojentunnistukseen Vallilaan parkkeertulla jäätelöautolla. Jäätelöautossa käytettiin Kasvomaksu by Pivo -palvelua, jolla maksaminen tapahtuu kasvojentunnistuksen kautta. Tiedot siirtyivät edestakaisin Telian 5G-verkon kautta.
Kasvomaksu by Pivoa markkinoidaan käteistä, korttia ja kännykkää nopeampana maksutapana. Se toimii käytännössä niin, että palveluun syötetään kuva omista kasvoista, minkä jälkeen ostoksilla käydessä järjestelmä vertailee kaupan kameran tuottamaa tunnistetta palveluun aiemmin tallennetun kuvan pohjalta luotuun tunnisteeseen. Ottaen huomioon biometriseen tunnistautumiseen liittyvät tietoturvauutiset, liittyy järjestelmään varmasti suuria ennakkoluuloja.

Kasvomaksua voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat. Asiakkaalla tulee olla käytössään Visa tai MasteCard -maksukortti ja mobiililaite, jossa on iOS 11.0 tai sitä uudempi versio.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto