Huawein ensimmäinen HarmonyOS-laite on tässä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.8.2019 05:59

Huawein ensimmäinen HarmonyOS-laite on tässä Huawei paljasti viime viikolla oman käyttöjärjestelmän, HarmonyOS:n. Vaikka virallisesti puhelinjätti ei näe ainakaan vielä sitä Androidin korvaajana, voi Kiinan ja Yhdysvaltojen kiristyvät kauppasuhteet ajaa Huawein vaihtamaan käyttöjärjestelmää Androidista Harmonyyn.
Ensisijaisesti HarmonyOS on toistaiseksi tarkoitettu kaikenlaisiin kodin älykkäisiin laitteisiin, kuten älykelloihin, älytelevisioihin, tietokoneisiin ja autojen infotainment-ratkaisuihin. Älypuhelimet kuuluvat myös tähän palettiin, mutta käyttöjärjestelmä lanseerataan markkinoille muiden laitteiden kautta. Ensimmäinen HarmonyOS-pohjainen laite onkin jo esitelty.

Kyseessä on Honor Vision TV, joka tulee Kiinan markkinoille jo tällä viikolla. Television 55-tuumaisen 4K-näytön sisältöjä käsitellään Huawein itse kehittämällä Honghu 818 -piirillä. Markkinoille on tulossa myös kehittyneempi Honor Vision Pro -televisio, jossa on edelliseen verrattuna pop-up-tyylinen kamera sekä kuusi mikrofonia. Lisävarusteista voi olla hyötyä jos haluaa käydä television kautta esimerkiksi videopuheluita.

Huawei aikoo keskittää HarmonyOS-lanseeraukset Kiinaan, joten nämäkään televisiot tuskin tulevat länsimaisille markkinoille ihan vähään aikaan.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto