AfterDawn: IT-alan uutiset

Venezuela kiertää talouspakotteita bitcoinin avulla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 29.7.2019 17:32

Venezuela kiertää talouspakotteita bitcoinin avulla Espanjalaisen ABC-julkaisun tutkivan journalistit ovat päässeet vihille Venezuelan hallinnon laatimasta viritelmästä, jolla presidentti Nicolas Maduro ja hänen hallintonsa yrittävät kiertää Yhdysvaltojen asettamia pakotteita.
Maduron hallinto ohjaa nimittäin Maiquetian kansainvälisen lentokentän keräämät verotulot Jetman Pay -nimiseen mobiilisovellukseen ja muuntaa rahat sen avulla virtuaalivaluutoiksi. Bitcoinit ja muut virtuaalivaluutat muunnetaan tämän jälkeen venäläisissä, kiinalaisissa, hongkongilaisissa ja unkarilaisissa pörsseissä Yhdysvaltojen dollareiksi ja rahat siirretään takaisin Venezuelaan.

Toistaiseksi tällainen kuvio on käytössä vain yhdellä lentokentällä, mutta suunnitelmana on ilmeisesti laajentaa sovelluksen käyttöä.

Venezuela lanseerasi viime vuonna myös oman El Petro -virtuaalivaluutan, josta on kovasti yritetty tehdä kansalaisten pääasiallinen vaihdonväline, mutta se ei ole ottanut tuulta alleen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto