AfterDawn: IT-alan uutiset

Hollywoodin DRM-kokeilu loppuu – Elokuvien katseluoikeus voi päättyä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 29.7.2019 18:29 Kommentteja (1)

Hollywoodin DRM-kokeilu loppuu – Elokuvien katseluoikeus voi päättyä

Hollywoodin DRM-sekoilu nimeltä UltraViolet haukkaa multaa heinäkuun viimeisenä päivänä. Tavallisten kansalaisten kannalta se tarkoittaa sitä, että digitaalisten palveluiden kautta ostetut elokuvat kannattaa siirtää ennen määrä aikaa talteen, jotta voit katsoa ostamaasi sisältöä heinäkuun jälkeenkin.
UltraVioletin ajatuksena oli aikoinaan se, että se mahdollistaisi digitaalisten elokuvien jakelun ja katselun alustariippumattomalla tavalla. UltraViolet toimi käytännössä digitaalisena varmenteena, jolla tarkastettiin käyttäjän oikeudet katsoa elokuvaa. Nyt kun varmenteen ylläpito loppuu, loppuu myös elokuvien katselu jos ei toimi ennen määrä aikaa.

Yhdysvalloissa on suositeltu elokuvien siirtämistä Walmartin ylläpitämään Vudu-videopalveluun. Yhdysvaltojen ulkopuolella suositellaan käytettävän Flixteriä. Aivan kaikissa tilanteissa UltraViolet-sisältöjen siirto ei onnistu, minkä takia ostettua sisältöä ei välttämättä enää pysty katsomaan.

Jos olet hankkinut UltraViolet-tilin ja yhdistänyt esimerkiksi ostettuja Blu-ray-elokuvia siihen, niin kannatta käydä lukemassa UltraVioletin FAQ-sivu.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: UltraViolet DRM
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

130.7.2019 12:27

määrä_aika

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto