Hollywoodin DRM-kokeilu loppuu – Elokuvien katseluoikeus voi päättyä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 29.7.2019 18:29 Kommentteja (1)

Hollywoodin DRM-kokeilu loppuu – Elokuvien katseluoikeus voi päättyä Hollywoodin DRM-sekoilu nimeltä UltraViolet haukkaa multaa heinäkuun viimeisenä päivänä. Tavallisten kansalaisten kannalta se tarkoittaa sitä, että digitaalisten palveluiden kautta ostetut elokuvat kannattaa siirtää ennen määrä aikaa talteen, jotta voit katsoa ostamaasi sisältöä heinäkuun jälkeenkin.
UltraVioletin ajatuksena oli aikoinaan se, että se mahdollistaisi digitaalisten elokuvien jakelun ja katselun alustariippumattomalla tavalla. UltraViolet toimi käytännössä digitaalisena varmenteena, jolla tarkastettiin käyttäjän oikeudet katsoa elokuvaa. Nyt kun varmenteen ylläpito loppuu, loppuu myös elokuvien katselu jos ei toimi ennen määrä aikaa.

Yhdysvalloissa on suositeltu elokuvien siirtämistä Walmartin ylläpitämään Vudu-videopalveluun. Yhdysvaltojen ulkopuolella suositellaan käytettävän Flixteriä. Aivan kaikissa tilanteissa UltraViolet-sisältöjen siirto ei onnistu, minkä takia ostettua sisältöä ei välttämättä enää pysty katsomaan.

Jos olet hankkinut UltraViolet-tilin ja yhdistänyt esimerkiksi ostettuja Blu-ray-elokuvia siihen, niin kannatta käydä lukemassa UltraVioletin FAQ-sivu.

Tägit: UltraViolet DRM
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

1 kommentti

130.7.2019 12:27

määrä_aika

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto