AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook sai historiallisen sakon – Maksettavaa viiden miljardin dollarin edestä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.7.2019 18:58

Facebook sai historiallisen sakon – Maksettavaa viiden miljardin dollarin edestä Yhdysvaltojen liittovaltion kauppakomissio FTC (Federal Trade Commission) on lätkäissyt Facebookille viiden miljardin dollarin sakon, jolla yhteisöpalvelujätti sovittelee tekemänsä vääryydet yksityisyydensuojan hoitamisen kanssa. Sakko on historian toisiksi suurin FTC:n myöntämä maksu.
Facebookin todettiin luovuttaneen luvattomasti tietoja kolmannelle osapuolelle, kohdistaneen mainoksia tietoturvaperusteisesti annetujen puhelinnumeroiden avulla sekä valehtelemallaa kasvojentunnistuksen olleen oletuksena käyttäjiltä pois päältä. Sakon maksamisen lisäksi Facebookin toimintaa rajoitetaan uusien säädösten avulla. Uusiin ehtoihin kuuluu esimerkiksi tietosuojaselvitysten laatiminen uusista tuotteista.

Selvitykset on lähetettävä Facebookin toimitusjohtajalle ja kolmannen osapuolen tarkastajalle joka kvartaali.

FTC:n edustajiston demokraattijäsenet äänestivät sopimusta vastaan, koska sitä pidettiin liian lievänä. Republikaanienemmistö äänesti kuitenkin sovinnon puolesta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto