Asensitko sinä jonkun näistä laajennoksista? Ne saattoivat myydä salasanasi eteenpäin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 19.7.2019 05:24

Asensitko sinä jonkun näistä laajennoksista? Ne saattoivat myydä salasanasi eteenpäin Washington Postin tutkivat journalistit ovat löytäneet kuusi Googlen Chromelle ja Mozillan Firefoxille kehitettyä selainlaajennosta, jotka tarjoavat käyttäjälleen joitain lupaamiaan erityisominaisuuksia, mutta samalla keräävät tietoja käyttäjästä ja myyvät eteenpäin Nacho Analyticsille.
Julkaisun mukaan laajennokset saattavat kerätä hyvinkin henkilökohtaisia tietoja, kuten nimiä ja salasanoja. Kyseiset kuusi laajennosta on kerännyt yli neljä miljoonaa asennuskertaa, joten tapaus koskettaa melko isoa joukkoa. Muidenkin laajennosten havaittiin keräävän tietoja, mutta niiden asennusmäärät olivat näihin kuuteen verrattuna alhaisia.

Washington Post nostaa jutussaan esiin seuraavat Nacho Analyticsille tietoja välittäneet laajennokset: Hover Zoom, SpeakIt!, SuperZoom, SaveFrom.net Helper, FairShare Unlock ja PanelMeasurement. Kaikki kuusi laajennosta on saatavilla Chromelle ja kahdesta on olemassa myös Firefox-versiot. Sekä Mozilla että Google ovat deaktivoineet laajennokset jutun julkaisun jälkeen, joten niiden ei pitäisi enää toimia.Laajennoksia asentaessa kannattaa olla tarkkana. Firefoxille on listattu suositeltuja laajennoksia, joiden tietoturvallisuus on varmistettu erikseen ja niiden asentaminen pitäisi olla turvallista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Windows 7:n tuki päättyy pian – Microsoft iskee koko näytön varoituksella Windows 7:n tuki päättyy pian – Microsoft iskee koko näytön varoituksella (11.12.2019 18:40)
Windows 7 -käyttöjärjestelmän ohjelmistopäivitysten jakelu päättyy 14. tammikuuta 2020 eli noin kuukauden kuluttua. Tuon jälkeen Microsoft ei enää tarjoa ohjelmistotukea käyttöjärjestelmälle, ....
Hedman Partners sai lunta tupaan – Piraattikirjeen saaneella oikeus saada käsiinsä kerätyt tiedot Hedman Partners sai lunta tupaan – Piraattikirjeen saaneella oikeus saada käsiinsä kerätyt tiedot (11.12.2019 18:21)
Niin sanottuj pirtismikirjeitä Suomessa tehtaillut Hedman Partners on hävinnyt oikeudessa tapauksen, joka koski henkilötietojen luovuttamista. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat. Kyseisessä tapauksessa ....
Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special Edition myyntiin 12. joulukuuta - hinta 1299 euroa Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special Edition myyntiin 12. joulukuuta - hinta 1299 euroa (11.12.2019 17:19)
Samsung esitteli Galaxy Note10+ -huippupuhelimesta Star Wars Special Editionin 19. marraskuuta ja nyt tämä erikoisversio saadaan myyntiin Suomessa. Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special ....
Maksaisitko yli 60 000 euroa tietokoneesta? Apple tarjoaa sellaistakin vaihtoehtoa Maksaisitko yli 60 000 euroa tietokoneesta? Apple tarjoaa sellaistakin vaihtoehtoa (11.12.2019 06:16)
Olisitko valmis maksamaan pöytäkoneesta, näppäimistöstä ja hiirestä 60 119 euroa? Tuon verran nimittäin maksaa Applen uudistetun Mac Pron kallein mahdollinen kokoonpano. Järjestelmään ei vielä ....
The Pirate Bay kokeilee jälleen elokuvien suoratoistoa The Pirate Bay kokeilee jälleen elokuvien suoratoistoa (11.12.2019 05:58)
Huippusuosittuun tiedostonjakopalvelu The Pirate Bayhin on mitä ilmeisimmin tulossa uusia toimintoja. Aktiivikäyttäjät ovat huomanneet joidenkin palvelussa jaettavien videosisältöjen nimen perään ....

Uutisarkisto