AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube kyllästyi rippaaviin sivustoihin – Laittoi sivustoille estot

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.7.2019 17:15 Kommentteja (2)

YouTube kyllästyi rippaaviin sivustoihin – Laittoi sivustoille estot

Suoratoistopalveluiden ansiosta musiikin laiton lataaminen BitTorrent-verkosta on kokenut kovan kolauksen. Samaan aikaan tekijänoikeuksia puolustavien etujärjestöjen fokus on siirtynyt piraattijahdista muualle, kuten YouTube-videoita rippaaviin sivustoihin.
Ilmeisesti YouTube on estänyt muutamia suuria YouTube-rippereitä, minkä takia niitä ei voi enää käyttää videoiden tai niiden ääniraitojen lataamiseen omalle kotikoneelle. Sivustojen ylläpitäjät havaitsivat YouTuben muuttaneen kohtelua tämän viikon alussa. Estolistalle ovat joutuneet esimerkiksi Dlnowsoft.com, Mp3-youtube.download ja onlinevideoconverter.com.

YouTube ei ole kertonut estoista sivustoille etukäteen, joten palveluiden toiminnan estyminen tuli niille yllätyksenä. Verkosta löytyy kuitenkin läjäpäin muita vastaavia palveluita ja niitä ilmestynee verkkoon samaa tahtia kun YouTube yrittää niitä estää, joten ripperit tuskin verkosta häviää vain estämällä.
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

114.7.2019 19:08
RingLeaderTM
Inactive

Mä olen jo aikoja sitten kyllästynyt koko googlen lafkaan, siksi meillä on kotona jo monta vuotta ollut palvelin kirjahyllyssä, josta kuunnellaan kaikki parhaat kappaleet ilman tekijänoikeus loukkauksia, sekä propagandaa.


TuneIn on internet radiona AV-vahvistimessa, joten kaikki sisältö


on loukkaamatonta ja siksi oikeaa!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.7.2019 @ 20:56

216.7.2019 12:57

Kannattaisi YouTuben itse tarjota sisältöään pelkkänä audiona niin ei olisi tätäkään ongelmaa ainakaan näin pahana.

Moni käyttäjä haluaa lähinnä kuunnella sisältöjä ja on todella antiekologista tuhlata tietoliikennekapasiteettia, konetehoa ja sähköä turhaan videon siirtämiseen ja käsittelyyn jos pelkkä audio riittäisi.

TV:ssäkin olisi saanut olla jo vuosikymmeniä sitten vastaava ominaisuus eli mahdollisuus sammuttaa itse ruutu mutta jättää audio kuuluville. Analogiaikana tätä onnistui ns. multiband-radiolla jolla sai kuunneltua TV-lähetysten audioraitaa, tosin monona.

Onneksi digiboksin perään voi kytkeä erikseen audiolaitteet jolloin TV-lähetyksiä voi kuunnella ilman kuvaakin.


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto