AfterDawn: IT-alan uutiset

Ärsyttääkö äänet satunnaisista välilehdistä? Google lisää Chromeen uudet äänikontrollit

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 8.7.2019 18:25

Ärsyttääkö äänet satunnaisista välilehdistä? Google lisää Chromeen uudet äänikontrollit

Google on esitellyt Chrome-selaimestaan uuden kehitysversion, jossa esitellään uusi ääniominaisuus. Kyseessä on ensimmäistä kertaa Chromessa esiintyvästä globaaleista äänikontrolleista.
Chromen Canary-kehittäjäsovelluksen uusin 77-versio tuo mukanaan Global Media Controls (GMC) -ominaisuuden eli globaalit mediakontrollit. Tämä mahdollistaa Chromen sisällä tuotettavien äänien ohjaamisen aina suoraan GMC-ominaisuudesta riippumatta missä sivustossa tai välilehdessä ääni tuotetaan.

Mikäli ominaisuus on laitettu päälle, niin osoitepalkin oikeaan laidaan ilmestyy toistopainike, joka avaa äänikontrollit popup-ikkunaan. GMC mahdollistaa niin videoiden kuin sivustoiden toistaman äänenkin ohjaamisen.

Ominaisuus on tässä vaiheessa siis vasta selaimen kehittäjäversiossa, mutta se saapunee todennäköisesti työpöytäselaimeen tulevien päivitysten myötä.

Jos ominaisuudelle on valtaisaa tarvetta jo nyt, niin voit asentaa Chromen uusimman Canary-version ja laittaa ominaisuuden päälle asetuksista (kirjoita osoitepalkkiin: chrome://flags/#global-media-controls). Luonnollisesti tämä tehdään täysin omalla vastuulla, sillä esiversio ja sen GMC ei ole välttämättä lainkaan vakaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto