Applen muotoilupomo lähtee – Ei ole viihtynyt toimistolla enää vuosiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 1.7.2019 19:03

Applen muotoilupomo lähtee – Ei ole viihtynyt toimistolla enää vuosiin Applen muotoilupomo Jony Iven lähtö yhtiöstä lähes 30 vuoden uran jälkeen tuli ulkopuoliselle yleisölle isona yllätyksenä, mutta yhtiön sisällä lähtöä on ehkä odotettu jo pidemmän aikaa. Tällainen kuva syntyy Bloombergin ja The Wall Street Journalin julkaisemien artikkeleiden kautta.
Ive paljasti jo vuonna 2015, että Apple Watchin kehityksen loppuvaihe oli hänen uransa uuvuttavinta aikaa, minkä takia Ive on ehkä halunnut keskittyä enemmän muihin asioihin. Jotta Ive voisi irtaantua Applen design-tiimin päivittäisistä asioista, ylennettiin hän vuonna 2015 chief design officeriksi eli CDO:ksi. Applella C-tason titteli löytyi Iven lisäksi vain toimitusjohtajalta.

Irtaantuminen näkyi myös käytännössä, sillä ylennyksen jälkeen Ive vieraili Applen päämajassa yhä harvemmin. Suunnittelijoita Iven näkymättömyys häiritsi, koska alaiset eivät saaneet kunnollista tukea päätöksiä vaativissa kysymyksissä. Lisäksi Ive ei osallistunut sovittuihin tapaamisiin tai tapaamisia pidettiin kaukana Applen päämajasta. Osa suunnittelijoista teki johtopäätökset iPhone X:n julkaisun jälkeen ja lähtivät Applelta, minkä jälkeen Iveä pyydettiin ottamaan enemmän vastuuta päivittäisistä toiminnoista.

Ive otti vastuun vastaan, mutta hän ajautui kuitenkin nopeasti Britanniaan, jossa hänen isänsä alkoi sairastella. Iven kiinnostus tuotesuunnittelua kohtaan Applella laimeni myös siitä syystä, että Ive koki Cookin johtavan yhtiötä operatiiviset toiminnot edellä eikä ollut tarpeeksi kiinnostunut tuotesuunnittelusta.

Tägit: Apple
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Apple on valmis ostamaan podcasteja itselleen – Ei tee niillä lainkaan rahaa Apple on valmis ostamaan podcasteja itselleen – Ei tee niillä lainkaan rahaa (17.7.2019 05:56)
Spotify on onnistunut murtautumaan kiusallisen hyvin Applen aiemmin dominoimalle digitaalisen musiikin jakelun markkinoille. Musiikin lisäksi Spotify on päässyt nakertamaan Applen asemaa podcast-lähetyksissä. ....
Helsingin kaupunkipyörät löytyvät nyt suoraan Google Mapsista Helsingin kaupunkipyörät löytyvät nyt suoraan Google Mapsista (17.7.2019 05:41)
Kupunkipyörät ovat suosittuja matkustustapoja suurimmissa kaupungeissa, joissa autoja on niin paljon, että pyörällä lyhyet matkat taittuvat selvästi nopeammin kuin vaikkapa autolla. Pyörien ....
EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan (16.7.2019 18:52)
Keväällä norjalainen Telenor ilmoitti ostavansa osake-enemmistön suomalaisesta teleoperaattori DNA:sta. Telenor osti 54 prosentin osuuden yhtiöstä suurimmilta omistajilta, Finda Telecomsilta ....
Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: "Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno" (16.7.2019 18:06)
Sony on tänään julkistanut uuden Alpha-sarjan kameran, joka tarjoaa maailman ensimmäisenä kamerana 35 mm full-frame-kennon peräti 61 megapikselin resoluutiolla ja taustavalaistuksella. Sony ....
Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle (16.7.2019 17:52)
Intel on esitellyt tänään kahdeksasta miljoonasta neuronista koostuvan Pohoiki Beach -neurolaskentapiirin, jonka suunnittelun lähtökohdaksi on otettu ihmisen aivojen toiminnan simulointi. Neuromorfisen ....

Uutisarkisto