Applen muotoilupomo Jony Ive jättää yhtiön

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.6.2019 05:44 Kommentteja (1)

Applen muotoilupomo Jony Ive jättää yhtiön Applella lähes 30 vuoden työuran tehnyt muotoilujohtaja Jony Ive on jättämässä yhtiön tämän vuoden loppuun mennessä. Jony Ive ja Applen entinen toimitusjohtaja Steve Jobs olivat parivaljakko, joiden näkemys tuotesuunnitteluun oli yksi tärkeä tekijä, joka nosti Applen konkurssikypsästä yhtiöstä maailman arvokkaimmaksi teknologiajätiksi.
Ive ei jatka Applella työntekijänä enää tämän vuoden jälkeen, vaan hänen tarkoituksena on perustaa oma suunnitelutoimisto, jonka yhtenä asiakkaana Apple ilmeisesti aikoo olla. Yhtiön ja Iven suhde ei siis katkea kuin seinään, vaan työsuhde muuttuu asiakkuudeksi ja mahdollisesti hiipuu hiljalleen pois. Oman suunnittelutoimiston kautta Ive pääsee toteuttamaan omia henkilökohtaisia projekteja, joten hänen ei tarvitse enää palvella Applen tavoitteita.

Muutama vuosi sitten Ivea varten perustettiin oma chief design officer -titteli, mikä teki hänestä Applen muotoilujohtajan. Tämä virka ei näytä saavan enää jatkoa Iven jälkeen, vaan hänen tehtävät ottaa vastaan teollisen muotoilun johtaja Evans Hankey sekä Human Interfaace Design -tiimin johtaja Alan Dye. Molemmat raportoivat toiminnasta operatiiviselle johtajalle Jeff Williamsille.Edellinen Seuraava  

1 kommentti

129.6.2019 10:59

Ehkä esim. iPhone nyt hieman uudistuu.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa (22.10.2019 12:44)
HBO Nordic on ilmoittanut tänään nostavansa hintoja Suomessa. Vanhoille tilaajille hinnankorotukset astuvat voimaan seuraavassa kuukausilaskussa. Perustilauksen hinta nousee aiemmasta 9,95 ....
TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....

Uutisarkisto