AfterDawn: IT-alan uutiset

Kaksi 8K-näyttöä tietokoneeseen? DisplayPort 2.0 tulee ensi vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 27.6.2019 17:33

Kaksi 8K-näyttöä tietokoneeseen? DisplayPort 2.0 tulee ensi vuonna

Jos unelmoit kokoonpanosta, johon voisi liittää kaksi 8K-näyttöä, niin ensi vuodesta alkaen se ei jää ainakaan väylätekniikan puutteesta kiinni. DisplayPort-teknologiaa kehittävä VESA on nimittäin esitellyt DisplayPort 2.0 -standardin spesifikaatiot.
Tiedonsiirtoväylästandardin ensimmäinen versio hyväksyttiin vuonna 2006, minkä jälkeen sitä on iteroitu muutamilla uusilla versioilla. Nyt esitelty on 2.0-versio on kuitenkin päivityksistä selvästi kaikkein merkittävin, sillä sen tiedonsiirtonopeus on jopa 80 gigabittiä sekunnissa. Tiedonsiirtonopeus riittää esimerkiksi yhdelle 16K-näytölle (60 Hz, 30 bit), kahdelle 8K-näytölle (120 Hz, 30 bit) tai kolmelle 10K-näytölle.

DisplayPort 2.0 -väylän porttina voidaan käyttää joko DisplayPortia tai vaihtoehtoisesti USB-C:tä.
Ensimmäiset DisplayPort 2.0:aa käyttävät näytöt tulevat markkinoille näillä näkymin vuoden 2020 loppuun mennessä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto