Tämän takia alkuperäinen USB-johto sopi vain yhdessä asennossa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.6.2019 06:07

Tämän takia alkuperäinen USB-johto sopi vain yhdessä asennossa USB on kaikille tuttu liitin, jolla saa liitettyä laitteen kuin laitteen tietokoneeseen kiinni. Vuonna 1996 valmistuneissa teknisissä tiedoissa oli kuitenkin yksityiskohta, joka on saanut ihmiset yrittämään USB-liittimen kiinnittämistä paikkaansa kolmesti.
Kyse on tietysti siitä, että USB-liitin kytkeytyy porttiin vain yhdessä asennossa – yleensä ensimmäinen kytkentäkerta epäonnistuu, vaikka se olisikin juuri oikea tapa liittää laite. Tuloksena on siis kolme yritystä, joista viimeinen lopulta onnistuu. Uusissa USB-C-liittimissä tämä ongelma on poistunut kokonaan, sillä liittimen voi kytkeä paikkaan molemmissa asennoissa.

Alkuperäisen USB-standardin kehitykseen Intelin puolelta osallistunut Ajay Bhatt kertoo tuoreessa haastattelussa, että miksei USB:tä suunniteltu alun perin kaksisuuntaiseksi liittimeksi. Kyse oli tietysti rahasta. USB:n kehittäjien tavoitteena oli luoda standardi, joka leviäisi mahdollisimman laajalle kulutuselektroniikan parissa. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi tarvittiin PC-valmistajien tukea, mutta se onnistuisi vain jos standardi olisi PC-valmistajille mahdollisimman edullinen. Kaksipuoleinen liitin olisi lähes tuplannut kustannukset ja syönyt USB:n kilpailukykyä.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.




Tuoreimmat uutiset

Apple on valmis ostamaan podcasteja itselleen – Ei tee niillä lainkaan rahaa Apple on valmis ostamaan podcasteja itselleen – Ei tee niillä lainkaan rahaa (17.7.2019 05:56)
Spotify on onnistunut murtautumaan kiusallisen hyvin Applen aiemmin dominoimalle digitaalisen musiikin jakelun markkinoille. Musiikin lisäksi Spotify on päässyt nakertamaan Applen asemaa podcast-lähetyksissä. ....
Helsingin kaupunkipyörät löytyvät nyt suoraan Google Mapsista Helsingin kaupunkipyörät löytyvät nyt suoraan Google Mapsista (17.7.2019 05:41)
Kupunkipyörät ovat suosittuja matkustustapoja suurimmissa kaupungeissa, joissa autoja on niin paljon, että pyörällä lyhyet matkat taittuvat selvästi nopeammin kuin vaikkapa autolla. Pyörien ....
EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan (16.7.2019 18:52)
Keväällä norjalainen Telenor ilmoitti ostavansa osake-enemmistön suomalaisesta teleoperaattori DNA:sta. Telenor osti 54 prosentin osuuden yhtiöstä suurimmilta omistajilta, Finda Telecomsilta ....
Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: "Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno" (16.7.2019 18:06)
Sony on tänään julkistanut uuden Alpha-sarjan kameran, joka tarjoaa maailman ensimmäisenä kamerana 35 mm full-frame-kennon peräti 61 megapikselin resoluutiolla ja taustavalaistuksella. Sony ....
Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle (16.7.2019 17:52)
Intel on esitellyt tänään kahdeksasta miljoonasta neuronista koostuvan Pohoiki Beach -neurolaskentapiirin, jonka suunnittelun lähtökohdaksi on otettu ihmisen aivojen toiminnan simulointi. Neuromorfisen ....

Uutisarkisto