Apple osti itsestään ajavia autoja kehittäneen yrityksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.6.2019 05:48

Apple osti itsestään ajavia autoja kehittäneen yrityksen Apple on ostanut aiemmin kiertäneiden huhujen mukaisesti Drive.ai-tekoäly-yrityksen, joka kehittää itsestään ajavat autot mahdollistavaa järjestelmää. Drive.ai on yrityksenä varsin nuori, sillä se perustettiin vuonna 2015. Yritys on pääomasijoitusten ansiosta kuitenkin päässyt teknologian kehityksessä hyvin pitkälle.
Yrityskaupasta uutisoineen Axiosin mukaan Drive.aista oli kiinnostunut muutama muukin yritys, mutta Apple voitti tällä kertaa tarjouskilpailun. Apple kiinnosti kaupassa ilmeisesti eniten Drive.ai:n työntekijöiden osaaminen, mutta heidän lisäksi Apple saa käyttöönsä heidän kehittämän teknologian.

Vaikka kauppahintaa ei olla paljastettukaan, niin Applen arvioidaan maksaneen yrityksestä alle 77 miljoonaa dollaria – vähemmän kuin mitä kasvuyritys on kerännyt pääomasijoittajilta varoja.

Applen aktivoituminen tälläkin saralla yrityskaupoissa osoittaa sen, että yhtiö on tosissaan itsestään ajavien autojen kehityksessä.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto