AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple osti itsestään ajavia autoja kehittäneen yrityksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.6.2019 05:48

Apple osti itsestään ajavia autoja kehittäneen yrityksen

Apple on ostanut aiemmin kiertäneiden huhujen mukaisesti Drive.ai-tekoäly-yrityksen, joka kehittää itsestään ajavat autot mahdollistavaa järjestelmää. Drive.ai on yrityksenä varsin nuori, sillä se perustettiin vuonna 2015. Yritys on pääomasijoitusten ansiosta kuitenkin päässyt teknologian kehityksessä hyvin pitkälle.
Yrityskaupasta uutisoineen Axiosin mukaan Drive.aista oli kiinnostunut muutama muukin yritys, mutta Apple voitti tällä kertaa tarjouskilpailun. Apple kiinnosti kaupassa ilmeisesti eniten Drive.ai:n työntekijöiden osaaminen, mutta heidän lisäksi Apple saa käyttöönsä heidän kehittämän teknologian.

Vaikka kauppahintaa ei olla paljastettukaan, niin Applen arvioidaan maksaneen yrityksestä alle 77 miljoonaa dollaria – vähemmän kuin mitä kasvuyritys on kerännyt pääomasijoittajilta varoja.
Applen aktivoituminen tälläkin saralla yrityskaupoissa osoittaa sen, että yhtiö on tosissaan itsestään ajavien autojen kehityksessä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto