AfterDawn: IT-alan uutiset

Itsestään ajavista autoista on tulossa totta – Autovalmistajat kiinnostuivat Googlen teknologiasta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.6.2019 17:52

Itsestään ajavista autoista on tulossa totta – Autovalmistajat kiinnostuivat Googlen teknologiasta Alun perin Googlen itsenäisesti ajavien autojen tutkimusprojektista omaksi yhtiöksi kehittynyt Waymo on sopinut yhteistyön aloittamisesta Renaultin ja Nissanin kanssa. Tavoitteena on kehittää liikennöintipalvelu, jolla voidaan kuljettaa niin ihmisiä kuin tavaroitakin.
Yritysten on tarkoitus tutkia yhdessä kyytipalvelun kaupallistamiseen liittyviä lakiteknisiä, kysyntään ja sääntelyyn liittyviä asioita niin Ranskassa kuin Japanissa, missä palvelu voitaisiin julkaista. Waymo julistaa kehittävänsä kuskitonta liikennöintiä käsi kädessä maailman suurimpien autovalmistajien kanssa, vaikka kyse onkin kahden maan markkinoista.

Ranskan ja Japanin valloitus on kuitenkin vain ensimmäinen askel. Tarkoituksena on laajentaa aikanaan palvelua muuallekin maailmaa – Kiinaa lukuun ottamatta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto