AfterDawn: IT-alan uutiset

Google estää Flashin Chromessa – Maksumuurien kierto helpottuu

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 14.6.2019 09:08

Google estää Flashin Chromessa – Maksumuurien kierto helpottuu Adobe Flashin tuki on päättymässä vuonna 2020, minkä johdosta verkkosivujen ylläpitäjillä alkaa olla hoppu siirtyä toteutuksissaan uudempiin tekniikoihin. Esimerkiksi VR on vihdoin uudistamassa verkkokauppansa paikkavalinnan, joka on tähän asti ollut Flash-pohjainen.
Flashista pois siirtymiseen on nyt myös muitakin perusteita, sillä Googlen tulevassa Chrome 76 -selaimessa Flash on kytketty oletuksena pois päältä. Tähän asti Chrome on blokannut yksittäiset Flash-elementit sivuilla, mutta ne on saanut tarvittaessa päälle. Chrome 76:ssa selain ei oletuksena enää kysy käyttäjältä, että halutaanko Flash-sisältöä toistaa, vaan kysely pitää erikseen laittaa päälle (chrome://settings/content/flash), minkä jälkeen flash-sisällöt saa aina tarvittaessa toimimaan.
Google estää myös Incognito-seurannan, minkä ansiosta esimerkiksi maksumuuria käyttävät verkkopalvelut eivät enää tiedä tarkasteletko sivua Incognito-tilassa vai normaalissa selaustilassa. Osa medioista tarjoaa muutamia artikkeleita ilmaiseksi viikossa tai kuukaudessa, mutta Incognito-seurannan eston jälkeen ne eivät pysty enää estämään juttujen lukemista tilassa, joka ei jätä jälkiä artikkeleiden avaamisesta.AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto