Roomba ei näytä enää Roombalta, vaan Neatolta - Robotti-imureiden kuningas vaihtaa ulkonäköä, esittelee täyskokoisen moppausrobotin

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 13.6.2019 14:08

Roomba ei näytä enää Roombalta, vaan Neatolta - Robotti-imureiden kuningas vaihtaa ulkonäköä, esittelee täyskokoisen moppausrobotin Roomba on ollut vuosikausia robotti-imureiden synonyymi ympäri maailmaa. Yhtiön kovin kilpailija on ollut amerikkalainen, nyttemmin saksalaiseen omistukseen siirtynyt Neato. Molempien yhtiöiden roboimurit on ollut helppo tunnistaa toisistaan jo pelkästään muodon perusteella: Roomba on hellinyt ikonista ympyrän muotoa kaikissa roboissaan ja vastaavasti Neaton robotit ovat olleet jo pitkään D-kirjaimen muotoisia päältä päin katsottaessa.
Nyt tuohon on tulossa muutos, kun Roomba hylkää uusimman huippumallinsa myötä ikonisen ympyrämallin muotoilustaan. Uusi Roomba S9+ näyttää aivan Neaton tehtaalta tupsahtaneelta, eli on juurikin saman muotoinen kuin Neaton robotit - D-kirjaimen mallinen. Pohjasta toki löytyvät Roomballe tutut silikoniset tuplatelat lian irrotukseen.

Roomba s9+
Roomba s9+


Oikeastaan mitään muuta uutta S9+ ei tuokaan pakettiin kuin uuden muotoilun - muilta osin robo on käytännössä vastaava malli kuin viime vuonna myyntiin tullut Roomba i7+. Ja hintakin on samaa luokkaa: i7+ maksaa Suomessa reilusti yli tuhat euroa ja S9+ näyttää myyvän Yhdysvalloissa $1'299 hintaan.

Roomba s9+ pohjasta
Roomba s9+ pohjasta


Vielä ei ole tietoa siitä, milloin tuleva uutuus saapuu Suomen markkinoille ja antaako uusi design merkittävää etua siivoustuloksessa aiempaan verrattuna. Yhtiö kuitenkin kertoo mallin saapuvan ainakin osaan Eurooppaa myyntiin jo heinäkuussa 2019.

Ainakaan omissa testeissämme Neato ei ole onnistunut pistämään kampoihin Roomban siivoustuloksille, tästä esimerkkinä vaikkapa nämä kaksi arvosteluamme:

Neato D7 arvostelu

Roomba 980 arvostelu

Roomban kaveriksi vihdoinkin täyskokoinen moppausrobottiRoombaa valmistavalla iRobotilla oli aikanaan täyskokoisten moppausrobottien sarja, iRobot Scooba, mutta kyseinen sarja lakkautettiin vuonna 2016. Tuon jälkeen yhtiöllä on ollut vain kaksi moppausrobottia valikoimassaan. Testasimme näistä pienemmän viime syksynä ja lopputulos oli, että "kiva lelu, mutta hieman turha, kokonsa ja akkukestonsa puolesta".

Jos kiinnostaa, voi tuon arvostelun lukea täältä:

Braava Jet 240 arvostelu

Nyt siis saadaan Roomban kokoinen, koko talon siivoukseen pystyvä moppausrobotti iRobotin valikoimiin, kun yhtiö julkisti uuden Roomban yhteydessä myös Braava Jet M6-moppausrobotin. Yhtiö ei kerro vesisäiliön kokoa, mutta se vaikuttaa olevan merkittävästi Braava Jet -sarjaa suurempi.


Braava Jet M6 moppausrobotti


Braava Jet M6 pohjasta


Isona juttuna yhtiö mainostaa Roomban ja Braavan yhteistoimintaa, jossa laitteet osaavat kommunikoida keskenään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli laitteet on asennettu toimimaan yhdessä, Roomba s9+ käy ensin imuroimassa halutun huoneen, palaa tämän jälkeen telakkaansa ja lopuksi Braava lähtee moppaamaan saman huoneen. Ominaisuutta tukee myös tämän hetken huippumalli Roomba i7+.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....
Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä (25.6.2019 05:43)
Tämän vuoden puheenaiheisiin on kuulunut Applen toiminta sovellusmarkkinoilla. Yhtiöllä on tiukka ote omaan ekosysteemiin, sillä se kehittää niin puhelimet, niiden ohjelmistot kuin puhelimien ....
Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista (24.6.2019 20:18)
Kesän alet alkoivat toden teolla tällä viikolla. Tähän listaan on poimittu eri verkkokauppojen parhaat tarjoukset. Kuten arvata saattaa, tarjouksia löytyy puhelimista, tietokoneista, televisioista ....
Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita (24.6.2019 19:49)
Samsungin SmartThings on ollut yksi älykotilaitteiden edelläkävijäbrändeistä. Yhtiön brändin alle on rakennettu liki kaikenkattava kokonaisuus, johon kuuluu niin hubiratkaisut, valot, kamerat ja sensorit. ....

Uutisarkisto