Raja-aidat kaatuvat – iCloud-sovellus ilmestyi Windowsin sovelluskauppaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 13.6.2019 10:07

Raja-aidat kaatuvat – iCloud-sovellus ilmestyi Windowsin sovelluskauppaan Applen sisällä virinnyt uusi fokus palveluliiketoimintaan on muuttanut yhtiön suhtautumista kilpaileviin ekosysteemeihin. Laitemyyntiin keskittyneessä strategiassa ohjelmat ja palvelut haluttiin pitää tiukasti oman ekosysteemin yksinoikeutena, mutta siirtyminen palvelupainotteiseen strategiaan pakottaa maksimoimaan palveluiden käyttäjämäärät.
Näin ollen Apple on luopunut sulkeutuneesta ohjelmistostrategiasta ja tuonut omia palveluita kilpailijoiden ekosysteemien saataville. Vuoden alussa iTunesin kerrottiin tulevan muun muassa Samsungin ja LG:n älytelevisioiden saataville. Nyt Apple on julkaissut iCloud-pilvipalvelun käyttöön tarkoitetun sovelluksen Windows 10:lle Microsoft Storessa.

iCloudia on voinut käyttää Windowsilla tähänkin päivään mennessä, mutta sen käyttöön ei ole ollut tarjolla Microsoft Storessa jaettavaa sovellusta. Muutos on merkki Microsoftin ja Applen läheisestä yhteistyöstä.

Uuden iCloud for Windows -sovelluksen avulla iCloud-pilvitilan omistaja voi näppärästi synkronoida tiedostot pilveen resurssienhallinnan kautta. Sovelluksessa käytetään Microsoftin OneDrivestakin löytyvää Files On-Demand -tekniikkaa, jonka avulla pilveen tallennettuihin tietoihin pääsee käsiksi vaikkei niitä olisikaan täysin synkronoitu koneen kanssa.

Voit ladata ohjelman Microsoft Storesta.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....
Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä (25.6.2019 05:43)
Tämän vuoden puheenaiheisiin on kuulunut Applen toiminta sovellusmarkkinoilla. Yhtiöllä on tiukka ote omaan ekosysteemiin, sillä se kehittää niin puhelimet, niiden ohjelmistot kuin puhelimien ....
Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista (24.6.2019 20:18)
Kesän alet alkoivat toden teolla tällä viikolla. Tähän listaan on poimittu eri verkkokauppojen parhaat tarjoukset. Kuten arvata saattaa, tarjouksia löytyy puhelimista, tietokoneista, televisioista ....
Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita (24.6.2019 19:49)
Samsungin SmartThings on ollut yksi älykotilaitteiden edelläkävijäbrändeistä. Yhtiön brändin alle on rakennettu liki kaikenkattava kokonaisuus, johon kuuluu niin hubiratkaisut, valot, kamerat ja sensorit. ....

Uutisarkisto