Kiina kovistelee teknologiayhtiöitä – Varoittaa vakavista seurauksista jos noudattavat Trumpin politiikkaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.6.2019 17:00

Kiina kovistelee teknologiayhtiöitä – Varoittaa vakavista seurauksista jos noudattavat Trumpin politiikkaa Kiinan valtio on uhannut teknologiayhtiöitä vakavilla seurauksilla, mikäli ne noudattavat Yhdysvaltojen Huaweille asettama pakotteita. Aiemmin on uutisoitu, että Kiina suunnittelee koostavan oman mustan listan yhtiöistä, joita pidetään epäluotettavina – toisin sanoen ne ovat katkaisseet kauppasuhteet Huawein kanssa ja rikkoneet näin ollen kahdenvälisiä sopimuksia.
Vastatoimia Huawei-painostusta vastaan on kehitetty Kiinan kehitys- ja uudistusministeriössä ja asia on tuotu ilmi monille yhdysvaltalaisille teknologiayhtiöille, kuten Dellille ja Microsoftille. Asia on tuotu myös brittiläisen ARM:n ja korealaisen SK Hynixin tietoon. ARM kehittää mobiiliprosessoreiden arkkitehtuuria, jota käytetään käytännössä jokaisessa älypuhelimessa. ARM on ilmoittanut katkaisevansa suhteet Huawein kanssa, mikä hankaloittaa oleellisesti yhtiön kykyä tuoda uusia puhelimia markkinoille.

Kiina myös huomautti yhtiöitä, että mikäli ne siirtävät tuotantoaan pois maasta, saattaa niille koitua pysyviä seurauksia. Kiina yrittää vaikuttaa yhtiöihin, jotta nämä painostaisivat Trumpin hallintoa keventämään Kiinaan kohdistuvaa painetta. Teknologigayhtiöiden kannalta tilanne on ikävä, sillä ne ovat puun ja kuoren välissä. Ne kuitenkaan tuskin ottavat riskiä Yhdysvaltain lain rikkomisen seurauksista.

Tägit: Honor Huawei Kiina
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet (21.10.2019 20:14)
GSP 370:t ovat tunnetun kuulokevalmistajan ehkä vähän vähemmän tunnetun pelilaiteosaston uusin tuotos. Sennheiserin langattomat uutuuskuulokkeet lupaavat loistavaa äänenlaatua ja jopa sadan ....
Päivän diili: Huippulaadukas 144hz pelinäyttö isossa alennuksessa, vain 159 euroa! Päivän diili: Huippulaadukas 144hz pelinäyttö isossa alennuksessa, vain 159 euroa! (21.10.2019 20:03)
Tänään taitaa olla uutta pelinäyttöä haikailevan onnen päivä! Päivän diiliksi olemme valinneet tällä kertaa Benq:n Zowie-sarjan pelinäytön, joka tarjoaa 144 hertsin peli-iloa erittäin edulliseen hintaan. ....
Apple yrittää kehittää iPhonen korvaajan – Ei tiedä vielä miksi sitä haluttaisiin ostaa Apple yrittää kehittää iPhonen korvaajan – Ei tiedä vielä miksi sitä haluttaisiin ostaa (21.10.2019 18:28)
Bloomberg peesaa tuoreessa jutussaan analyytikko Ming-Chi Kuota, jonka mukaan Apple olisi julkaisemassa usean vuoden ajan kehitteillä olleet AR-lasit ensi vuonna. Lasien ensiesiintyminen voisi ....
Huawei Watch GT 2 -älykellon myynti alkoi Suomessa Huawei Watch GT 2 -älykellon myynti alkoi Suomessa (21.10.2019 18:11)
Huawein toisen sukupolven Watch GT 2 -älykellon myynti on alkanut Suomessa. Valinnan voi tehdä neljästä eri vaihtoehdosta, joista kaksi on naisille suunnattua sirompaa mallia 42 millimetrin ....
Apple julkaisee AirPods Pro -kuulokkeet? Tämä toiminto erottaa sen normaaleista kuulokkeista Apple julkaisee AirPods Pro -kuulokkeet? Tämä toiminto erottaa sen normaaleista kuulokkeista (21.10.2019 17:52)
Apple saattaa päivittää vuoden lopun iPad-julkaisun yhteydessä myös AirPods-mallistoa. Kiinalaisen China Economic Daily -julkaisun lähteiden mukaan lokakuussa Apple julkaisisi AirPods Pro -nappikuulokkeet. ....

Uutisarkisto