Kiina kovistelee teknologiayhtiöitä – Varoittaa vakavista seurauksista jos noudattavat Trumpin politiikkaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.6.2019 17:00

Kiina kovistelee teknologiayhtiöitä – Varoittaa vakavista seurauksista jos noudattavat Trumpin politiikkaa Kiinan valtio on uhannut teknologiayhtiöitä vakavilla seurauksilla, mikäli ne noudattavat Yhdysvaltojen Huaweille asettama pakotteita. Aiemmin on uutisoitu, että Kiina suunnittelee koostavan oman mustan listan yhtiöistä, joita pidetään epäluotettavina – toisin sanoen ne ovat katkaisseet kauppasuhteet Huawein kanssa ja rikkoneet näin ollen kahdenvälisiä sopimuksia.
Vastatoimia Huawei-painostusta vastaan on kehitetty Kiinan kehitys- ja uudistusministeriössä ja asia on tuotu ilmi monille yhdysvaltalaisille teknologiayhtiöille, kuten Dellille ja Microsoftille. Asia on tuotu myös brittiläisen ARM:n ja korealaisen SK Hynixin tietoon. ARM kehittää mobiiliprosessoreiden arkkitehtuuria, jota käytetään käytännössä jokaisessa älypuhelimessa. ARM on ilmoittanut katkaisevansa suhteet Huawein kanssa, mikä hankaloittaa oleellisesti yhtiön kykyä tuoda uusia puhelimia markkinoille.

Kiina myös huomautti yhtiöitä, että mikäli ne siirtävät tuotantoaan pois maasta, saattaa niille koitua pysyviä seurauksia. Kiina yrittää vaikuttaa yhtiöihin, jotta nämä painostaisivat Trumpin hallintoa keventämään Kiinaan kohdistuvaa painetta. Teknologigayhtiöiden kannalta tilanne on ikävä, sillä ne ovat puun ja kuoren välissä. Ne kuitenkaan tuskin ottavat riskiä Yhdysvaltain lain rikkomisen seurauksista.

Tägit: Honor Huawei Kiina
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto