GameStop kokemassa levykauppojen ja videovuokraamoiden kohtalon

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 9.6.2019 16:42

GameStop kokemassa levykauppojen ja videovuokraamoiden kohtalon Maailman suurin fyysisiä pelikauppoja pyörittävä ketju, Suomessakin toimiva GameStop, on ajautumassa ongelmiin. Sijoittajien usko yhtiöön on jo kadonnut, kun firman osakkeesta on sulanut vuodessa 70 prosenttia.
Syy on täsmälleen sama kuin aikanaan se, miksi levykaupat ja videovuokraamot katosivat: niitä ei enää tarvita. GameStop julkisti uusimman osavuosikatsauksensa tällä viikolla ja luvut olivat korutonta kertomaa: konsoleiden myynti romahti peräti 35 prosenttia. Myös ketjun kokonaismyynti romahti päättyneellä vuosineljänneksellä yli 10 prosenttia globaalisti.

Yhtiö onnistui kuitenkin edelleen tekemään voittoa, tosin ainoastaan vaivoin: 1,37 miljardin liikevaihdolla sitä syntyi ainoastaan 6 miljoonaa euroa. Sekä tulos että liikevaihto jäivät ennusteista ja yhtiön osakekurssi sukelsikin tulosjulkistuksen jälkeen yli 30 prosenttia.

GameStopin ongelmat kiteytyvät siihen, että kaikki pelien ostaminen on siirtymässä kovaa vauhtia täysin digitaaliseksi. Ensin Steam söi PC-pelien markkinat ja nyt sekä Microsoft että Sony ovat siirtymässä täysin digitaaliseen jakeluun konsoleidensa kanssa. Pelimarkkina itsessään kasvaa edelleen, mutta fyysiset kopiot - joihin GameStopin liiketoiminta on nojannut - eivät enää käy kaupaksi. Iso osa GameStopin liiketoimintaa on ollut käytettyjen pelien kauppa, joka käytännössä katoaa kokonaan, kun myynti siirtyy digitaaliseksi.Yhtiöllä ei ollut tarjota sijoittajille ratkaisun avaimia, mutta yhtiön pääjohtaja lupaili ketjun keskittyvän enemmän fanituotteisiin. Lisäksi yhtiö aikoo jättää osakkeenomistajille maksettavat osingot kokonaan väliin tänä vuonna.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Miten säästää ruoassa? Tällä sovelluksella saat lounaan edullisesti Miten säästää ruoassa? Tällä sovelluksella saat lounaan edullisesti (14.9.2019 16:23)
Ruokahävikistä ja etenkin sen vähentämisestä on tullut iso trendi parin vuoden aikana – ja hyvä niin, sillä tavallinen kansalainen voi hyötyä siinä itsekin taloudellisesti. Kuukauden ruokalaskua ....
Arvostelussa Gardenan robottiruohonleikkuri, max. 1250 m2 pihoille Arvostelussa Gardenan robottiruohonleikkuri, max. 1250 m2 pihoille (14.9.2019 12:33)
Arvostelussamme Gardena Sileno Life 1250 -robottiruohonleikkuri, joka on tarkoitettu max. 1250m2 kokoisille pihoille. Miten roboleikkuri selviää esteistä, onko sen käyttö helppoa ja millaista jälkeä se tekee. Otimme selvää.
iPhone 11:ssä saattaa olla salattu ominaisuus – Kytketty vain pois päältä iPhone 11:ssä saattaa olla salattu ominaisuus – Kytketty vain pois päältä (14.9.2019 12:13)
Uusista iPhoneista saattaa löytyä piilossa olevia toiminnallisuuksia, jotka saatetaan aktivoida vasta myöhemmin päivityksellä. Ainakin Apple-vuodoilla nimeä tehneen Sonny Dicksonin mukaan iPhone ....
1 kommentti
Vertaa tästä – Kumpi kannattaa ostaa, iPhone 11 vai iPhone 11 Pro? Vertaa tästä – Kumpi kannattaa ostaa, iPhone 11 vai iPhone 11 Pro? (14.9.2019 11:37)
Tällä viikolla Apple pisti puhelinmallistonsa uusiksi ja kuluttajat ovat ennakkotilausten alettua rientäneet varaamaan itselleen omaa osuuttaan syksyn omenasadosta. Kolmesta uudesta puhelimesta ....
1 kommentti
Razerin uusi Huntsman TE TKL-näppäimistö on varustettu Linear Optical -kytkimillä Razerin uusi Huntsman TE TKL-näppäimistö on varustettu Linear Optical -kytkimillä (13.9.2019 13:01)
Razer julkaisi uuden näppäimistön, joka on tarkoitettu pelaajille. Uutuuden nimi on Razer Huntsman Tournament Edition (TE) ja siinä käytetään Razerin Linear Optical -kytkimiä. Razer Huntsman ....

Uutisarkisto