Robottien aikakausi alkaa jo tänä vuonna – Boston Dynamics kaupallistaa Spotin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.6.2019 09:27

Robottien aikakausi alkaa jo tänä vuonna – Boston Dynamics kaupallistaa Spotin Nettivideoillaan kauhua ja teknologiaihastusta herättänyt Boston Dynamics alkaa olla valmis kaupallistamaan ensimmäisen robottinsa. Boston Dynamics oli hetken aikaa Googlen omistuksessa, mutta se kuuluu nykyisin japanilaisen SoftBankin omistukseen.
The Vergen mukaan Boston Dynamics testaa parhaillaan kaupallistamisen kynnyksellä olevaa Spot-robottia useammassa erilaisessa proof-of-concept-ympäristössä, minkä tarkoituksena on selvittää robotin toimivuutta erilaisissa tehtävissä. Robotin myynnin aloittamiselle ei ole vielä annettu selvää päivämäärää, mutta koiramaisen Spotin pitäisi joka tapauksessa tulla saataville tulevien kuukausien aikana ja viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Spot-robotti kykenee etenemään hyvin hankalassa maastossa ja se pysyy pystyssä tönäisyistä huolimatta, mutta se vaatii toimiakseen kuitenkin ohjaajan. Robotti voi toimia myös täysin itsenäisesti, mutta silloin toimintaympäristö pitäisi kartoittaa etukäteen huolellisesti. Robottia ohjataan Nintendo Switchin kaltaisella tabletilla. Ohjaimen näytöllä näkyy robotin "silmien" välittämä näkymä.Boston Dynamicsin mukaan sen tavoitteena on valmistaa tämän vuoden aikana 1000 Spot-robottia.AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Windows 7:n tuki päättyy pian – Microsoft iskee koko näytön varoituksella Windows 7:n tuki päättyy pian – Microsoft iskee koko näytön varoituksella (11.12.2019 18:40)
Windows 7 -käyttöjärjestelmän ohjelmistopäivitysten jakelu päättyy 14. tammikuuta 2020 eli noin kuukauden kuluttua. Tuon jälkeen Microsoft ei enää tarjoa ohjelmistotukea käyttöjärjestelmälle, ....
Hedman Partners sai lunta tupaan – Piraattikirjeen saaneella oikeus saada käsiinsä kerätyt tiedot Hedman Partners sai lunta tupaan – Piraattikirjeen saaneella oikeus saada käsiinsä kerätyt tiedot (11.12.2019 18:21)
Niin sanottuj pirtismikirjeitä Suomessa tehtaillut Hedman Partners on hävinnyt oikeudessa tapauksen, joka koski henkilötietojen luovuttamista. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat. Kyseisessä tapauksessa ....
Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special Edition myyntiin 12. joulukuuta - hinta 1299 euroa Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special Edition myyntiin 12. joulukuuta - hinta 1299 euroa (11.12.2019 17:19)
Samsung esitteli Galaxy Note10+ -huippupuhelimesta Star Wars Special Editionin 19. marraskuuta ja nyt tämä erikoisversio saadaan myyntiin Suomessa. Samsung Galaxy Note10+ Star Wars Special ....
Maksaisitko yli 60 000 euroa tietokoneesta? Apple tarjoaa sellaistakin vaihtoehtoa Maksaisitko yli 60 000 euroa tietokoneesta? Apple tarjoaa sellaistakin vaihtoehtoa (11.12.2019 06:16)
Olisitko valmis maksamaan pöytäkoneesta, näppäimistöstä ja hiirestä 60 119 euroa? Tuon verran nimittäin maksaa Applen uudistetun Mac Pron kallein mahdollinen kokoonpano. Järjestelmään ei vielä ....
The Pirate Bay kokeilee jälleen elokuvien suoratoistoa The Pirate Bay kokeilee jälleen elokuvien suoratoistoa (11.12.2019 05:58)
Huippusuosittuun tiedostonjakopalvelu The Pirate Bayhin on mitä ilmeisimmin tulossa uusia toimintoja. Aktiivikäyttäjät ovat huomanneet joidenkin palvelussa jaettavien videosisältöjen nimen perään ....

Uutisarkisto