Apple ostaa itsestään ajavaa autoa kehittävän yhtiön Googlen kotinurkilta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.6.2019 13:16

Apple ostaa itsestään ajavaa autoa kehittävän yhtiön Googlen kotinurkilta Stanfordin yliopiston opiskelijoiden perustama Drive.ai-teknologiayhtiö saattaa päätyä Applen omistukseen, uutisoi The Information. Mountain View'ssa Googlen nurkilla itsestään ajavia autoja kehittänyt start up on etsinyt itselleen kevään ajan ostajaa ja Apple saattaa olla kiinnostunut siitä.
Drive.ain palkkalistoilta löytyy noin sata henkilöä, joista useimman odotetaan siirtyvän yrityskaupan myötä Applelle. Yhtiössä Applea kiinnostanee lähinnä sen osaajat eli juuri henkilöstö, ei niinkään yrityksen tuotekehityshankkeet. Drive.ai perustettiin vasta vuonna 2015 ja se on päässyt todella pitkällä muutaman pääomasijoituskierroksen turvin. Vuonna 2016 yhtiö sai 12 miljoonan dollarin rahoituksen ja seuraavana vuonna Series B -kierros toi yhtiöön 50 miljoonaa dollaria uutta pääomaa.

Applen oma autonomisiin autoihin tähtäävä tuotekehityshanke on ollut myllerryksessä alusta lähtien. Tämän vuoden alussa hankkeesta irrotettiin yli 200 työntekijää, mutta Apple vaikuttaisi olevan kuitenkin edelleen sitoutunut kehittämään autonomisia autoja. Reutersin mukaan Apple on käynyt keskusteluja neljän valmistajan kanssa uudenlaisten LiDAR-antureiden valmistamisesta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen (25.2.2020 16:41)
Huawei on julkaissut taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen, joka on jatkoa Mate X:lle. Mate Xs:n näyttö kiertää kiinni ollessaan puhelimen ulkokuorta ja avattuna sen läpimitta on 8 tuumaa. ....
Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa (25.2.2020 10:22)
Viime viikolla nähtiin useita hyviä tarjouksia puhelimista ja sama tuntuu jatkuvan. Viime viikolla tarjouksessa oli esimerkiksi OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Nyt vuorostaan 8 gigatavun keskusmuistilla ....
Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia (25.2.2020 06:19)
Huawein seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimet esitellään Pariisissa 26. maaliskuuta. Tuolloin lehdistötilaisuudessa kaiken kansan ihmeteltäväksi tulevat P40-sukupolven laitteet. Viime ....
Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit (25.2.2020 06:06)
Osuvista tuotelanseerausennustuksistaan hyvin tunnettu Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvioi tällä kertaa, että Applen ensimmäinen ARM-pohjaista suoritinta käyttävä Mac-tietokone tulisi markkinoille ....
Huawein uudet MateBook D 14 ja MateBook D 15 -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa Huawein uudet MateBook D 14" ja MateBook D 15" -kannettavat heti myynnissä Suomessa - Hinnat 749 euroa ja 699 euroa (24.2.2020 19:43)
Huawei on julkistanut kaksi uutta kannettavaa tietokonetta. Näiden uutuuksien myynti on alkanut heti Suomessa. MateBook D -sarjan uutuudet ovat varustettu 14- ja 15-tuumaisella näytöllä. ....

Uutisarkisto