AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomalainen VR-yhtiö kovassa nosteessa – Volvo investoi yritykseen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 3.6.2019 05:42

Suomalainen VR-yhtiö kovassa nosteessa – Volvo investoi yritykseen

Suomalainen VR-laseja teollisuuden käyttöön kehittävä Varjo Technologies on saamassa Volvosta uuden yhteistyökumppanin. Yhtiöiden tarkoituksena on hyödyntää Varjon XR-1-laseja turvallisemman ajokokemuksen kehittämiseksi. Samalla Volvo sijoittaa Varjoon uutta pääomaa.
Varjon ja Volvon ajatuksena on tarjota kuljettajille reaaliaikaista tilannetietoa auton ympäristöstä ajon aikana VR-lasien kautta. Lasit varoittavat tulevista vaaranpaikoista, jolloin kuski voi varautua niihin nopeammin. Vaikka XR-1 onkin suunniteltu VR-käyttöön, niin laseista löytyvien kameroiden ansiosta käyttäjä voi katsella lasien kautta myös reaaliaikaista videota ympäristöstäänsä, jolloin lasit toimivat ikään kuin AR-laseina.

Volvo on jo tehnyt ajotestejä Varjon laseilla ja yhtiö aikoo esitellä teknologiaa Augmented World Expossa. Volvo ja Varjo demoavat teknologiaa Vimeoon ladatuilla kolmella videolla (1, 2 ja 3).

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto