AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Paras Bluetooth-kaiutin: parhaat vaihtoehdot eri hintaluokista (kesä 2020)

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 3.6.2019 13:02 Kommentteja (4)

Paras Bluetooth-kaiutin: parhaat vaihtoehdot eri hintaluokista (kesä 2020) Musiikin kuuntelu on helppoa. Puhelimelle on saatavilla erilaisia suoratoistopalveluita, joista musiikin toistaminen ja kuuntelu onnistuu vaivattomasti.
Valitsin parhaat langattomat kaiuttimet eri hintaluokista, jotka tarjoavat laadukasta ääntä ja muita hyviä ominaisuuksia. Näillä kaiuttimilla saat lisää ääntä vaikkapa kesäksi rannalle.

Sisältö:
  1. Parhaat Bluetooth-kaiuttimet alle 30 euroa
  2. Parhaat Bluetooth-kaiuttimet alle 50 euroa
  3. Parhaat Bluetooth-kaiuttimet alle 100 euroa
  4. Parhaat Bluetooth-kaiuttimet yli 100 euroa


Alle 30 euroa


JBL GO 2 hinta 19 - 29 euroa. JBL GO -sarjan langattomat kaiuttimet ovat erittäin suosittuja, sillä ne tarjoavat pienestä koosta huolimatta erittäin hyvää ääntä. Toisaalta JBL GO 2 ei välttämättä ole se paras vaihtoehto musiikin kuunteluun, mutta esimerkiksi äänikirjojen sekä videoiden katseluun se on hyvä vaihtoehto. Kokonsa puolesta GO 2 on helppo kuljettaa mukana, sillä se mahtuu vaikkapa taskuun. Plussaa on myös vedenkestävyys IPX7-luokituksen mukaisesti ja kaiuttimesta löytyy myös mikrofoni puheluita varten sekä 3.5 mm:n liitäntä. Miinusta kaiutin saa akunkestosta, joka on noin 5 tuntia. Täyteen lataamisessa kuluu aikaa noin 2 tuntia.

JBL GO 2
JBL Go 2 on suosittu pieni kaiutin

Denver BTS-53 hinta 19 euroa. Bluetoothin lisäksi tästä kaiuttimesta löytyvät AUX -liitäntä, paikka SD-kortille ja USB-liitin. Kaiuttimesta löytyy painikkeita, joilla onnistuu median toiston hallinta. Sisällä on 3000 milliampeeritunnin akku. Kuljettamista helpottaa kaiuttimen kantohihna.

Sony SRS-XB01 hinta 22 - 40 euroa. Paikasta riippuen tätä kaiutinta voi saada jopa alle 30 eurolla. Pienestä koosta huolimatta tarjoaa kohtuullisen hyvää ääntä, sillä kaiuttimesta löytyy Sonyn Extra Bass -ominaisuus. Kevyt ja helppo kuljettaa, IPX5 roiskeenkestävä, akunkesto noin 6 tuntia ja saatavilla useissa eri väreissä. Lue arvostelu.

Sony SRS-XB01
sony SRS-XB01 kaiuttimen voi saada alle 30 eurolla

30€ - 50€


Sony SRS-XB10 hinta 39,90 euroa. Myös toinen hyvä vaihtoehto Sonylta. Tarjoaa mukavasti ääntä Sonyn Extra Bass -ominaisuudella. Paras ominaisuus on kuitenkin akunkesto, jonka luvataan olevan peräti 16 tuntia. IPX5 roiskeenkestävä, paino noin 260 grammaa, NFC ja Bluetooth-yhteys.

JBL Clip 3 hinta 49 euroa. Clip 3 on kompakti kaiutin, joka on helppo ottaa mukaan metallisen jousihakan ansiosta. Rakenteeltaan kaiutin on kevyt ja vedenkestävä IPX7 -luokituksen mukaisesti, joten se kestää vesisadetta. Lisäksi kaiuttimesta löytyy useita erilaisia värivaihtoehtoja, kuten sininen, musta, vihreä ja punainen. Soundguys.com -sivuston arvostelussa kaiutin saa plussaa hyvästä akun kestosta, Bluetooth-yhdeyden laadusta sekä äänenlaadusta. Miinusta kaiuttimelle tulee basson puutteesta sekä lataukseen käytettävästä micro-USB -liitännästä.

JBL Clip 3
harmaa Clip 3 kaiutin

50€ - 100€


JBL Flip 5 hinta 79 - 89 euroa. Vuonna 2019 julkaistu Flip 5 on JBL:n Flip -sarjan uusin kauitin. Flip 5 on vedenkestävä IPX7 -luokituksen mukaisesti, joten kaiutin sopii vaikkapa kesän riehtohin rannalle tai takapihan juhliin. Kaiutin painaa noin 500 grammaa, ja koon puolesta se sopii hyvin esimerkiksi repun pullotaskuun. Flip 5 tarjoaa 10 - 12 tunnin edestä toistoaikaa ja kaiutin ladataan täyteen nykyaikaisella USB-C -liitännällä. Kauittimessa ei ole 3.5 mm:n audioliitäntää, ja langattomasti yhdistäminen tapahtuu hieman vanhemman Bluetooth 4.2 -yhdeyden avulla. Kaiutin tukee PartuBoost-ominaisuutta, jonka avulla kaksi JBL:n kaiutinta voi yhdistää stereopariksi. Lisätietoa kaiuttimesta saa soundguys.com -sivuston arvostelusta.

JBL Flip 5
JBL Flip 5 kaiutin punaisessa värissä

Amadeus Coda hinta 69 euroa. Kaiuttimen sisällä on 2500 mAh akku, jonka luvataan kestävän noin 8 tuntia musiikin toistamista. Ulkonäöltään tämä on hyvin samannäköinen kuin JBL Flip 4. Coda-kaiuttimen painikkeilla onnistuu median toiston hallinta. Kantohihnalla kuljettaminen onnistuu kätevästi.

Bose Soundlink Color II hinta 79 euroa. Hyvä valinta alle 100 eurolla on tämä Bosen kaiutin. Se tarjoaa erittäin laadukasta ääntä kohtuullisen kätevässä koossa. Painoa on noin 0.54 kg. Liitännöistä löytyvät Bluetooth sekä 3.5 mm liitin. Akkukesto on 8 tuntia. Kaiutin on suojattu lähinnä vesiroiskeita vastaan, joten täysin veteen tätä ei kannata upottaa. Katso myös Bose SoundLink Micro.Yli 100€

Sony SRS-XB31 hinta 89 - 139 euroa. Tämä kaiutin on basson ystäville, sillä se käyttää Sonyn Extra Bass -tehostetta. Kaiuttimesta löytyy myös erilaisia valoefektit, jotka reagoivat ääneen. Sovelluksella voi hallita kaiuttimen ääntä sekä valita vaikkapa Party Booster -tilan. Party Booster -tilassa kaiutin pitää erilaisia ääniä kun sitä koskettaa, koska kaikilta sivuilta löytyy sensoreita. Akkukesto on jopa 24 tuntia, jos valaistus ei ole käytössä. Vedenpitävä ja pölytiivis IP67-luokituksen mukaisesti. Lue arvostelu.

Ultimate Ears Megaboom 3 hinta 199 euroa. Yksi mielenkiintoinen ominaisuus on 360 asteen ääni, jolla täytät helposti huoneen. Ulkokäyttöön tämä kelpaa myös IP67-luokituksen myötä. Kaiutin jopa kelluu, mikäli se vahingossa tippuu veteen. Tällä hinnalla tietenkin sopii odottaa hyvää äänenlaatua sekä pitkää akkukestoa (noin 20 tuntia). Yhdellä painikkeella onnistuu musiikin toisto, pysäytys, kappaleen vaihto sekä soittolistan luominen.

JBL Xtreme 2 hinta 220 - 299 euroa. 10 000 mAh akku tarjoaa noin 15 tunnin käyttöajan. Kantamista helpottaa koukut, joihin voi kiinnittää kantohihnan. Painoa on kuitenkin yli 2 kilogrammaa, joten kantohihna tulee tarpeeseen. Ääntä tästä kaiuttimesta lähtee voimakkaasti JBL Bass Radiator -teknologian avulla. IPX7-luokitus on tietenkin mukava lisä. Lue arvostelu. Katso myös JBL Charge 4.

Lue myös:

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

14.6.2019 09:02
lmfmis
Inactive

Olipa nolla-artikkeli.

Olisko joku vaivautunut paneutua asiaan...

Itselle passaa kahden kaiuttimen käyttö stereoparina, JBL ei toimi kuin monona. Akkukeston olis voinut mitata. Latausliittin, jos on, kyky antaa yli 500mA ja sillee...

24.6.2019 15:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lmfmis:
Olipa nolla-artikkeli.

Olisko joku vaivautunut paneutua asiaan...

Itselle passaa kahden kaiuttimen käyttö stereoparina, JBL ei toimi kuin monona. Akkukeston olis voinut mitata. Latausliittin, jos on, kyky antaa yli 500mA ja sillee...
Kiitos palautteesta. Yritin valita niitä kauittimia, jotka olivat hyviä arvostelujen perusteella ja suosittuja verkkokaupoissa. Ehkä seuraavaksi onnistutaan paremmin.

36.6.2019 10:41
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jyk:

Kiitos palautteesta. Yritin valita niitä kauittimia,

Artikkelin kirjoittaja ?
Hienoa että kirjoitaja lukee palautetta ja kommentoi.

Plussaa olisi jos omaa artikkelia kommentoi, niin tekisi sen omalla nimellä, eikä nimimerkin takana (tässä ei kai sitä haluttu salata, kun artekkeli kai omalla nimellä kirjoitettu)

46.6.2019 15:36

Lainaus:
Artikkelin kirjoittaja ?
Hienoa että kirjoitaja lukee palautetta ja kommentoi.
Artikkelin kirjoittaja kyseessä. Ja kiitos tästäkin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto