Yhdysvallat käynnistää Googlen tutkinnan – Luvassa mahdollisesti jättisakot

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 1.6.2019 08:47

Yhdysvallat käynnistää Googlen tutkinnan – Luvassa mahdollisesti jättisakot Yhdysvaltojen oikeusministeriö aikoo aloittaa Googlen hakukoneen toimintaan liittyvän tutkinnan, jossa hakukonejättiä voidaan syyttää kilpailua vääristävästä toiminnasta. Oikeusministeriö on käynnistänyt tutkintaan liittyvän materiaalin hankinnan viimeisten viikkojen aikana Wall Street Journalin mukaan.
Kuluttajansuoja- ja kilpailuasioista vastaava virasto FTC tutki Googlea jo aiemmin, mutta tutkinta loppui vuonna 2013 eikä se lopulta nostanut syytteitä teknologiajättiä vastaan. Syystä tai toisesta oikeusministeriön kiinnostus Googlen toimintaa kohtaan on nyt virinnyt. Wall Street Journalin mukaan tutkinnassa keskitytään ainakin siihen, että onko Google edistänyt laittomasti omien palveluiden näkyvyyttä hakutuloksissa.

Google sai hiljattain 2,4 miljardin euron sakot EU:lta, kun se todettiin edistäneen oman hintavertailupalvelun näkyvyyttä kilpailijoiden kustannuksella. Google on sittemmin muuttanut käytäntöjään ja antanut kilpailijoille mahdollisuuden hankkia mainostilaa hakutulossivujen yläosasta.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huomenna se julkaistaan! Tässä on lista Google Stadia -peleistä Huomenna se julkaistaan! Tässä on lista Google Stadia -peleistä (18.11.2019 05:58)
Seuraavan sukupolven Xboxin kehitystyötä luotsaavan Phil Spencerin mukaan kestää vielä vuosia ennen kuin suoratoistopelaamisesta tulee isojen massojen tapa pelata. Googlellakin tämä ehkä tiedostetaan, ....
Nämä 8 Sony-puhelinta saavat päivityksen Android 10 -käyttöjärjestelmäversioon Nämä 8 Sony-puhelinta saavat päivityksen Android 10 -käyttöjärjestelmäversioon (17.11.2019 17:01)
Sony on kertonut blogikirjoituksessa, että yritys on julkaisemassa Android 10 -käyttöjärjestelmäpäivityksen tällä tietoa kahdeksalle puhelimelle. Ensimmäisenä päivityksen saavat Sonyn viimeisimmät ....
Softavinkki: Huikean nopea hakusofta Windowsin oman tiedostohaun tilalle - ilmaiseksi Softavinkki: Huikean nopea hakusofta Windowsin oman tiedostohaun tilalle - ilmaiseksi (17.11.2019 16:06)
Everything on ilmainen ja huikean nopea tiedostojen hakuun tarkoitettu ohjelma Windowsille. Se korvaa mainiosti Windowsin oman hakukoneen ja vie erittäin vähän tietokoneen tehoja.
Arvostelussa langattomat pelikuulokkeet muhkein pehmustein: Turtle Beach Elite Atlas Aero Arvostelussa langattomat pelikuulokkeet muhkein pehmustein: Turtle Beach Elite Atlas Aero (17.11.2019 12:56)
Langattomien kuulokkeiden testit jatkuvat. Tällä kertaa kokeilussa on ollut parin viikon ajan Turtle Beachin Elite Atlas Aero. Elite Atlas Aerot ovat suhteellisen suora jatkumo langallisille ....
Tesla saa vakavan haastajan – Tältä näyttää sähköinen Mustang Mach-E Tesla saa vakavan haastajan – Tältä näyttää sähköinen Mustang Mach-E (16.11.2019 14:51)
Autojätti Ford lähtee haastamaan Teslaa sähköautojen markkinoilla pian esiteltävän Mustang Mach-E:n voimin. Kuvia marraskuun 18. päivänä esiteltävästä autosta on kuitenkin jo ennättänyt vuotamaan ....
2 kommenttia

Uutisarkisto