AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiinalta tulossa vastaisku – Kohteena Huaweita boikotoivat yhtiöt

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 31.5.2019 18:33 Kommentteja (1)

Kiinalta tulossa vastaisku – Kohteena Huaweita boikotoivat yhtiöt

Kiinan kauppaministeriö suunnittelee vastatoimia yhtiöille, joiden tekemien sopimusrikkomuksien takia ne nähdään epäluotettavina yhtiöinä. Käytännössä kauppaministeriö kehittää pakotelistaa, johon kootaan Huawein kanssa välit rikkoneita yhtiöitä.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin määräyksestä yhdysvaltalaisia yhtiöt määrättiin katkaisemaan liiketoimintasuhteet Huaweihin, minkä seurauksena Google kieltäytyi tarjoamasta yhtiölle Android-tukea ja Qualcomm ei voi toimittaa puolijohdetuotteita. Lisäksi brittiläinen ARM näki parhaimmaksi noudattaa Yhdysvaltojen määräyksiä, minkä seurauksena Huawei ei voi käyttää edes mobiililaitteissa hyvin yleistä ARM-arkkitehtuuria.

Kiinan mukaan se aikoo ottaa kaikki tarvittavat keinot käyttöön. Laadittavan listan yksityiskohdista ja vaikutuksista kerrotaan myöhemmin. Kiina on pohtinut myös harvinaisten maametallien viennin vähentämistä Yhdysvaltoihin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

13.6.2019 23:22

Mielenkiintoista kuinka innolla kyseiset yhtiöt (Google, Qualcomm, ARM) ovat lähteneet kieli ruskeana nuoleskelemaan Donald Trumppia.

Entäpä USA:n oma massavakoilu?
Siitä on ainakin paljon kovemmat ja laajemmat todisteet kuin Kiinan vakoiluista.


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto