AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft kehittää modernia käyttöjärjestelmää – Ei viittausta Windowsiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 29.5.2019 17:32

Microsoft kehittää modernia käyttöjärjestelmää – Ei viittausta Windowsiin Microsoftin kuluttajabisnestä johtava Nick Parker paljastaa Computex-aiheisessa blogikirjoituksessa uutta tietoa ohjelmistojätin kehittämästä uudesta modernista käyttöjärjestelmästä. Blogikirjoituksessa varotaan mainitsemasta käyttöjärjestelmän nimeä, eikä siihen edes viitata Windows-brändillä.
Parkerin mukaan uudessa modernissa käyttöjärjestelmässä laskenta on erotettu sovelluksista, minkä ansiosta se on myös hyvin turvallinen. Lisäksi Microsoft lupaa uuden käyttöjärjestelmän päivittyvän taustalla täysin näkymättömästi ja keskeytyksettä. Lisäksi Microsoft on hahmotellut uutta käyttöjärjestelmää hyödyntävien koneiden olevan always-connected-tyyppisiä eli ne olisivat aina yhteydessä verkkoon ja tukisivat esimerkiksi 5G:tä.

Kaiken kaikkiaan Microsoftin kuvailema moderni käyttöjärjestelmä vaikuttaisi olevan jonkinlainen Windows Lite, joka olisi tarkoitettu haastamaan Googlen Chrome OS.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto