AfterDawn: IT-alan uutiset

HTML-nettistandardin kehittäjä löi hanskat tiskiin – Lopettaa standardin kehityksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.5.2019 18:34 Kommentteja (1)

HTML-nettistandardin kehittäjä löi hanskat tiskiin – Lopettaa standardin kehityksen Verkkosivuilla yleisesti käytettävä HTML-kuvauskielen kehityksestä ja ylläpidosta vastannut W3C on päättänyt lopettaa standardin kehittämisen ja pitkällisen pohdinnan jälkeen se antaa vetovastuun WHATWG-nimiselle järjestölle, joka koostuu suurimpien verkkoselaimien kehittäjistä.
Web Hypertext Application Technology Working Group eli lyhyemmin WHATWG perustettiin jo vuonna 2004 ja se on osallistunut voimakkaasti web-standardien kehitykseen. Ryhmään kuuluu suurimpien verkkoselainkehittäjien – eli Applen, Googlen, Mozillan ja Microsoftin – edustajat. Ryhmä on pitkään tehnyt verkkostandardien määrittelytyön, minkä jälkeen se on mennyt W3C:n hyväksyttäväksi.

W3C:n ja WHTWG:n yhteistyö on sujunut ilman suurempia ongelmia, kunnes keväällä 2018 niiden sukset menivät ristiin. Taustalla oli W3C:n aikeet hyväksyä rakenteisten dokumenttien määritykset määrittävän DOM-standardin versio 4.1. Selainkehittäjät vastustivat kiivaasti aietta, eivätkä ne ole lisänneet tukea selaimiinsa. Reilun vuoden kiistelyn jälkeen W3C päätti luovuttaa HTML:n ja DOM:n määrittelyvastuun WHATWG:lle.
Suurimmat selainkehittäjät kuuluvat myös W3C:hen, mutta niiden lisäksi järjestöön kuuluu satoja muita jäseniä. Uutinen tarkoittaa käytännössä sitä, että selainkehittäjät ovat yksin vastuun HTML:n ja DOM:n kehityksestä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: W3C WHATWG DOM HTML5
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

12.6.2019 11:25

Apple, Google ja Microsoft. Kaikki kolme voittoa tavoittelevia yhtiöitä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto