HTML-nettistandardin kehittäjä löi hanskat tiskiin – Lopettaa standardin kehityksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.5.2019 18:34 Kommentteja (1)

HTML-nettistandardin kehittäjä löi hanskat tiskiin – Lopettaa standardin kehityksen Verkkosivuilla yleisesti käytettävä HTML-kuvauskielen kehityksestä ja ylläpidosta vastannut W3C on päättänyt lopettaa standardin kehittämisen ja pitkällisen pohdinnan jälkeen se antaa vetovastuun WHATWG-nimiselle järjestölle, joka koostuu suurimpien verkkoselaimien kehittäjistä.
Web Hypertext Application Technology Working Group eli lyhyemmin WHATWG perustettiin jo vuonna 2004 ja se on osallistunut voimakkaasti web-standardien kehitykseen. Ryhmään kuuluu suurimpien verkkoselainkehittäjien – eli Applen, Googlen, Mozillan ja Microsoftin – edustajat. Ryhmä on pitkään tehnyt verkkostandardien määrittelytyön, minkä jälkeen se on mennyt W3C:n hyväksyttäväksi.

W3C:n ja WHTWG:n yhteistyö on sujunut ilman suurempia ongelmia, kunnes keväällä 2018 niiden sukset menivät ristiin. Taustalla oli W3C:n aikeet hyväksyä rakenteisten dokumenttien määritykset määrittävän DOM-standardin versio 4.1. Selainkehittäjät vastustivat kiivaasti aietta, eivätkä ne ole lisänneet tukea selaimiinsa. Reilun vuoden kiistelyn jälkeen W3C päätti luovuttaa HTML:n ja DOM:n määrittelyvastuun WHATWG:lle.Suurimmat selainkehittäjät kuuluvat myös W3C:hen, mutta niiden lisäksi järjestöön kuuluu satoja muita jäseniä. Uutinen tarkoittaa käytännössä sitä, että selainkehittäjät ovat yksin vastuun HTML:n ja DOM:n kehityksestä.

Tägit: W3C WHATWG DOM HTML5
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

12.6.2019 11:25

Apple, Google ja Microsoft. Kaikki kolme voittoa tavoittelevia yhtiöitä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa (22.10.2019 12:44)
HBO Nordic on ilmoittanut tänään nostavansa hintoja Suomessa. Vanhoille tilaajille hinnankorotukset astuvat voimaan seuraavassa kuukausilaskussa. Perustilauksen hinta nousee aiemmasta 9,95 ....
TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....

Uutisarkisto