Todellinen tunnin juna? Kiinassa esiteltiin 600km/h kulkeva maglev-juna

Kirjoittaja AfterDawn @ 26.5.2019 20:29

Todellinen tunnin juna? Kiinassa esiteltiin 600km/h kulkeva maglev-juna Suomessa pohditaan kuumeisesti pitäisikö vuosikymmenen päästä pystyä kulkemaan tunnissa junalla Helsingistä Tampereelle vai Turkuun. Samaan aikaan maailmalla liikutaan hieman nopeammassa aikataulussa. Kiinan valtion omistama CRRC (China Railway Rolling Stock Corporation), maailman suurin junia valmistava yhtiö, esitteli tällä viikolla tuoreimman maglev-junansa.
Magneettien avulla kiskojen päällä leijuva juna, eli tuttavallisemmin maglev, on ollut Kiinassa käytössä jo vuodesta 2004, jolloin Shanghain lentoasemalle kulkeva junayhteys avattiin. Kyseisellä reitillä junat saavuttavat muikean 430 km/h huippunopeuden.

Nyt esitelty seuraavan sukupolven maglev-juna pistää tätäkin paremmaksi: sen huippunopeus on 600 km/h. Yhtiö kertoi junan lyhentävän esimerkiksi Shanghain ja Pekingin välisen junamatkan nykyisestä viidestä ja puolesta tunnista kolmeen ja puoleen tuntiin. Nykyisin väliä kuljetaan "perinteisillä" luotijunilla. Samalla reitti tarjoaisi vaihtoehdon lentämiselle, leikaten yhteyden jopa lentomatkaakin lyhyemmäksi (kun mukaan luetaan turvatarkastukset ja muu lentoliikenteeseen liittyvä ajankäyttö). CRRC:n mukaan alle 1500 kilometrin matkoilla uusi maglev-juna on aina nopeampi tapa liikkua kuin lentäminen.

On kuitenkin epävarmaa, lähteekö Kiinan valtio rakentamaan laajempaa maglev-junien verkostoa maahan, jossa on jo lähes 30 000 kilometriä rakennettua luotijunaverkostoa valmiina.

Samaan aikaan Kiinassa tutkitaan myös mahdollisuuksia rakentaa maglev-junien ympärille tyhjiöputkea, jolloin nopeudet saataisiin nousemaan yli 1000 km/h tasolle.

Alla esittely uudesta maglev-junasta:

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....
Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä (25.6.2019 05:43)
Tämän vuoden puheenaiheisiin on kuulunut Applen toiminta sovellusmarkkinoilla. Yhtiöllä on tiukka ote omaan ekosysteemiin, sillä se kehittää niin puhelimet, niiden ohjelmistot kuin puhelimien ....
Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista (24.6.2019 20:18)
Kesän alet alkoivat toden teolla tällä viikolla. Tähän listaan on poimittu eri verkkokauppojen parhaat tarjoukset. Kuten arvata saattaa, tarjouksia löytyy puhelimista, tietokoneista, televisioista ....
Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita (24.6.2019 19:49)
Samsungin SmartThings on ollut yksi älykotilaitteiden edelläkävijäbrändeistä. Yhtiön brändin alle on rakennettu liki kaikenkattava kokonaisuus, johon kuuluu niin hubiratkaisut, valot, kamerat ja sensorit. ....

Uutisarkisto