Todellinen tunnin juna? Kiinassa esiteltiin 600km/h kulkeva maglev-juna

Kirjoittaja AfterDawn @ 26.5.2019 20:29

Todellinen tunnin juna? Kiinassa esiteltiin 600km/h kulkeva maglev-juna Suomessa pohditaan kuumeisesti pitäisikö vuosikymmenen päästä pystyä kulkemaan tunnissa junalla Helsingistä Tampereelle vai Turkuun. Samaan aikaan maailmalla liikutaan hieman nopeammassa aikataulussa. Kiinan valtion omistama CRRC (China Railway Rolling Stock Corporation), maailman suurin junia valmistava yhtiö, esitteli tällä viikolla tuoreimman maglev-junansa.
Magneettien avulla kiskojen päällä leijuva juna, eli tuttavallisemmin maglev, on ollut Kiinassa käytössä jo vuodesta 2004, jolloin Shanghain lentoasemalle kulkeva junayhteys avattiin. Kyseisellä reitillä junat saavuttavat muikean 430 km/h huippunopeuden.

Nyt esitelty seuraavan sukupolven maglev-juna pistää tätäkin paremmaksi: sen huippunopeus on 600 km/h. Yhtiö kertoi junan lyhentävän esimerkiksi Shanghain ja Pekingin välisen junamatkan nykyisestä viidestä ja puolesta tunnista kolmeen ja puoleen tuntiin. Nykyisin väliä kuljetaan "perinteisillä" luotijunilla. Samalla reitti tarjoaisi vaihtoehdon lentämiselle, leikaten yhteyden jopa lentomatkaakin lyhyemmäksi (kun mukaan luetaan turvatarkastukset ja muu lentoliikenteeseen liittyvä ajankäyttö). CRRC:n mukaan alle 1500 kilometrin matkoilla uusi maglev-juna on aina nopeampi tapa liikkua kuin lentäminen.On kuitenkin epävarmaa, lähteekö Kiinan valtio rakentamaan laajempaa maglev-junien verkostoa maahan, jossa on jo lähes 30 000 kilometriä rakennettua luotijunaverkostoa valmiina.

Samaan aikaan Kiinassa tutkitaan myös mahdollisuuksia rakentaa maglev-junien ympärille tyhjiöputkea, jolloin nopeudet saataisiin nousemaan yli 1000 km/h tasolle.

Alla esittely uudesta maglev-junasta:

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Vuoden turhake on valittu – Onko iPhone sellainen? Vuoden turhake on valittu – Onko iPhone sellainen? (12.12.2019 17:37)
Suomen luonto on tuttuun tyyliin nimennyt vuoden päättymisen kunniaksi vuoden turhakkeen. Tällä kertaa kyse ei ollut yhdestä yksittäisestä tuotteesta, vaan se on pikemminkin kannanotto yritysten ....
2 kommenttia
Suomeen tuli uusi ilmainen kanava – Esittää musiikkia läpi vuorokauden Suomeen tuli uusi ilmainen kanava – Esittää musiikkia läpi vuorokauden (12.12.2019 17:18)
Uusi 1HD Music Television -kanava on aloittanut lähetykset Digitan antennitelevisioverkossa kanavapaikalla 28. Nimensä mukaisesti kanavalla esitetään nykyaikaista musiikkia videoiden muodossa ....
Google Chrome -selain ilmoittaa nyt vuotaneista salasanoista Google Chrome -selain ilmoittaa nyt vuotaneista salasanoista (12.12.2019 12:41)
Google on päivittänyt suosittua Chrome -selaintaan ja jatkaa samalla käyttäjän tietoturvan parantamista. Chrome 79 versio tuo mukanaan ominaisuuden, joka ilmoittaa automaattisesti, mikäli käyttäjätunnus ....
Mitä suomalaiset hakivat vuonna 2019? Tässä on lista Mitä suomalaiset hakivat vuonna 2019? Tässä on lista (12.12.2019 06:24)
Googlen suosituimpien hakusanojen listaukset jaksavat yllättää joka vuosi, mutta tänä vuonna lista oli melkoisen ennalta-arvattava. Vuoden isot tapahtumat maailmalla sekä ajankohtaiset uutiset ....
GameStop-peliketju häviää Suomesta – Kanta-asiakasedut kannattaa käyttää mahdollisimman pian GameStop-peliketju häviää Suomesta – Kanta-asiakasedut kannattaa käyttää mahdollisimman pian (12.12.2019 06:02)
Yhdysvaltalainen pelikauppaketju GameStop on ilmoittanut supistavansa myymäläverkostoaan ja tällä kertaa leikkaustoimet osuvat Pohjoismaihin. GameStopin päätöksen johdosta yhtiö lopettaa toimintansa ....
1 kommentti

Uutisarkisto