AfterDawn: IT-alan uutiset

Trump vihjasi – Huawei-kiista voitaisiin ratkaista kauppaneuvotteluissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.5.2019 05:39 Kommentteja (1)

Trump vihjasi – Huawei-kiista voitaisiin ratkaista kauppaneuvotteluissa Yhdysvallat on perustellut Huaweille asetettua kauppakieltoa turvallisuussyillä, sillä Yhdysvaltojen tiedustelu epäilee kiinalaisyhtiön käyttävän teknologiaansa vakoiluun Kiinan hallituksen hyväksi. Huawei on toistuvasti kieltänyt vakoilusyytökset.
Huawei-tapaus vaikuttaisi siis olevan oma asiansa, eikä se vaikuta Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppaneuvotteluihin. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kuitenkin yhdisti Huawein kauppaneuvotteluihin toteamalla, että asia saattaisi ratketa, jos neuvotteluissa päädyttäisiin sopuun ja että Huawei sisällytetään siihen. Trumpin mukaan Huawei on turvallisuuden näkökulmasta hyvin vaarallinen yhtiö.

Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppaneuvottelut näyttivät olevan lähellä maalia, mutta neuvotteluissa ajauduttiin uuteen umpikujaan toukokuussa. Tämän jälkeen myös Huawei-kiista eskaloitui.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeon mukaan Huawei ei liittyisi lainkaan käynnissä oleviin kauppaneuvotteluihin, vaan yhtiölle langetetut kauppaesteet perustuvat turvallisuuteen ja sotilaallisiin kysymyksiin. Pompeon lausuntojen mukaan Huawei-kysymys ei siis ratkea kauppaneuvottelupöydissä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

128.5.2019 13:22

Vielä pahempaa olisi jos Trump päästettäisiin yhdistämään Kiinan ja USA:n pahimmat puolet "k(a)uppaneuvotteluissaan".


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto