AfterDawn: IT-alan uutiset

SpaceX:n satelliittilaajakaistan rakentaminen alkoi – Ensimmäiset satelliitit avaruudessa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.5.2019 19:09

SpaceX:n satelliittilaajakaistan rakentaminen alkoi – Ensimmäiset satelliitit avaruudessa Elon Muskin avaruusyhtiö SpaceX on aloittanut oman StarLink-satelliittilaajakaistan rakentamisen. Ensimmäiset 60 StarLink-satelliittia on lähetetty avaruuteen ja satelliittilaajakaistan mahdollistavan konstellaation rakentaminen on alkanut.
StarLink-satelliitit ovat SpaceX:n omaa tuotantoa ja ne on rakennettu yhtiön tehtaalla Redmondissa. Satelliitteja yritettiin lähettää avaruuteen jo kahteen kertaan, mutta ensimmäisellä kerralla siivekkeissä epäiltiin olevan vikaa, minkä takia laukaisua lykättiin seuraavaaan päivään. Toinen yritys keskeytettiin niin ikään viime hetkellä ohjelmiston päivittämisen takia.

Satelliitit vapautettiin raketin toisesta vaiheesta 440 kilometrin korkeudessa, minkä jälkeen satelliitit kulkeutuivat omien voimanlähteiden voimin 550 kilometrin korkeuteen.

SpaceX:llä on lupa rakentaa jopa 11 000 satelliitista koostuva konstellaatio, mutta yhtiön mukaan jo 1000–2000 satelliitin konstellaatio riittää maailmanlaajuisen satelliittilaajakaistan tarjoamiseen. Mikäli kaikki sujuu suunnitellusti, voisi konstellaatio olla tässä koko luokassa jo ensi vuonna.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto